SoLåt dig inspireras av vår egen drottning när det gäller att hitta en signaturstil. Hon har sedan sin ungdom stått för ett kvinnligt och färgstark modeuttryck som passar en drottning perfekt. Drottning Silvia vet precis vilka färger och modeller hon passar bra och Silvia-effekten är ett faktum – hon blir bara vackrare och vackrare för varje år. Hitta din silhuett och stil och utveckla den oavsett snabba trendskiften i modebilden. Ta hand om din hud och satsa på en nedtonad makeup. Låt ett par välmålade läppar eller naglar poppa. Satsa på tidlösa accessoarer och smycken som pärlor, eleganta klockor och äkta smycken. Här listar vi 13 oförglömliga looks som Silvia har burit genom åren.

10 saker du vill veta om drottning Silvia
Slå på ljud

1. Strålande och gravid i en blommig klänning

Se bara på den här ljuvliga bilden, tagen en dag i maj 1977, då drottning Silvia är gravid i sjunde månaden med kronprinsessan Victoria. Hon har en makalös lyster och är klädd i en romantisk, blommig klänning. Accessoarerna är tidlösa, som pärlhalsbandet och designklassikern Viviana – Georg Jensens ikoniska klocka som är lika aktuell i dag.

Drottning Silvia i blommig klänning 1977
TT

2. Klassisk snygg i kleinblått

Silvia ser alltid smashing ut i poppiga kolörer och denna kleinblå kreation är inget undantag från detta stilfaktum år 1993. Hennes val av smycken är alltid stilsäkra och de mjuka pärlorna skapar en snygg kontrast mot den starka blå färgvalet på klänningen.

Drottning Silvia i blå klänning på slottet 1993
TT

3. Det snygga håret - Gripsholmsfrisyren

Silvias underbart fylliga mörka hår passar perfekt i kungliga frisyrer. Den här voluminösa frisyren som ser fantastisk ut tillsammans med eleganta puffärmsjackan från 1987. Frisyren skapades av Björn Axén.

Drottning Silvia i snygg frisyr 1987
TT

4. Statmentkappan i trendigt rött

Silvia vet precis vad hon passar i och en klarröd elegant skräddad kappa är en klockren matchning och är precis lika snyggt och trendig idag som 1999.

Drottning Silvia i röd kappa 1999
TT

5. Coutureklänningen på Nobel 2019

Wow, drottningen har aldrig varit snyggare än på Nobelfesten 2019 i en fabulös klänning från den libanesiska modedesignern Elie Saab.

Drottning Silviai beige och guldig klänning från Elie Saab på Nobel 2019
TT

6. Rätt i rött med prinsessan Lilian

En klassisk långklänning som har det lilla extra med ett tunt tylllager med små paljetter lyfter verkligen fram Silvias skönhet. Hon bar denna underbara klänning vid ett slovenskt stadsbesök 1999.

Drottning Silvia i röd klänning 1999
TT

7. Sommarfräsch i en krispig ljusblåskjortklänning

Året var 1976 och Silvia står solbränd och fräsch med en bukett sommarblomster på Soliden, Öland i en ljuvligt söt skjortklänning med puffärm.

Drottning Silvia i blå klänning på Solliden 1976
TT

8. På stadsbesök i Indien i en kornblå spetsklänning

Ännu ett exempel på att Silvia vet vad hon passar i. Denna kornblå spetsklänning är väldigt klädsam både i färg och modell. Klänningen sitter som en smäck på stadsbesöket i Indien 2019.

Drottning Silvia i blå klänning på stadsbesök i Indien
TT

9. Superchic och trendig i en orange dräkt

Åh, man älskar en chic dräkt och det gör drotting Silvia också! Denna orange dräkt i lyxig sidenbrokad med kontrasterande svarta accessoarer passar perfekt på invigningen av de nordiska ambassaderna i Berlin 1999.

Drottning Silvia i orange dräkt
TT

10. De rätta detaljerna

Lavendel-lila, knytblus och gnistrande brosch, hur snyggt som helst. Superätt år 2020 som 1982 när drottningen besökte Mexico.

Drottning Silvia i lila outfit 1982
TT

11. Oförglömlig klänning

En av våra favorit nobelklänningar är denna enormt vackra klänning från Nina Ricci som Silvia bar på Nobel 1993. Modellen är klassisk axelbandslös med en vid lång kjol men den svartvita randen och rosetterna gör att den får det lilla extra.

Drottning Silvia i randig klänning av Nina Ricci på Nobel 1993
TT

13. Vardagsnygg på slottet

Så här vill man gärna glida omkring hemma med en välsittadande cardigankavaj, blus och midikjol. Här är Silvia på slottet i Stockholm 1980.

Drottning Silvia på slottet 1980
TT

Läs mer: Femina utser septembers stilikon: Lauren Hutton

Kolla in prislappen på kronprinsessans senaste plagg

Symboliken bakom Sara Danius knytblus och Nobelklänning

Mest läst