Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Femina utser septembers stilikon: Lauren Hutton

11 sep, 2020 
AvJenny Fredriksson
FotografTT
Uppgradera din höststil med hjälp av skön modeinspiration från en av de snyggaste kvinnor vi vet. Femina har valt ut 10 stycken sköna retrobilder av Laurens bästa looks genom åren.
Annons

Det är svårt att hitta ett årtionde som modeikonen, modellen och skådespelerskan Lauren Hutton inte har gjort ett stort modeavtryck i. Lauren är född 1943 i Charleston, South Carolina, och började sin enormt framgångsrika modellkarriär i mitten av 1960-talet i New York. Hon har rekordmånga Vogueomslag på sitt cv, och har fortsatt med flera prestigefyllda bokningar som H&M, Alexander Wang och Bottega Veneta – även som 70-plussare. Förutom en magnifik modellkarriär gjorde hon ett oförglömligt intryck i kultfilmen American Gigolo med Richard Gere. Hon är ett praktexempel på stilsäker person som har hittat sin stil och vässat den under åren.

1. Supermodellen

Det finns ingen som personifierar det amerikanska skönhetsidelet ” All american girl” som Lauren Hutton. Hennes modellkarriär har blomstrat från hennes första Vogueomslag fram till långt in på 2010-talet.

lauren hutton

2. Höstbohem

I höst inspireras vi av hennes ljuvliga bohemlook från 1970-talet där en blommig kimono, cool hatt och inredningsdetaljer i form av kelimmattor och paisleymönstrade kuddar är i fokus.

Annons
lauren hutton

3. Safarichic

Så snygg i en välsittande kaki-overall och snygga remsandaletter. Lika snyggt idag som 1977.

Lauren Hutton

Annons

4. Polerad elegans

Filmen "American gigolo" från 1980 med Richard Gere är legendarisk inspirationskälla för modekreatörer. Den eleganta 1980-tals looken har Giogio Armani gjort.

Lauren hutton

5. 80-tals lyx

80-talet är det av lyxigaste årtiondet av dem alla och Lauren bär upp den lilla cocktailklänning med bravur

lauren hutton

6. Ny frisyr

Det är ingen överraskning att Lauren ser smashing ut i kort hår.

Annons
lauren hutton

7. Röda mattan snygg

Som sagt, det spelar inte roll vilket årtionde det är. Lauren sätter stilen varje gång. Vi älskar den här mimimalisiska 90-tals ensemblen med röda kappan och blå sidenbyxor.

lauren hutton

8. Klassisk kappa

En kanelfärgad kappa är hösten 2020:s trend-säkraste investering. Det visste Lauren redan 2017.

Annons

9. Avslappnad elegant

En klockren filmpremiärs-look enligt oss! Lauren älskar avslappnat och skräddat mode och ser strålande ut i kavaj matchat med en vit skjorta.

Lauren Hutton

10. Comeback på catwalken

Det var ett riktigt fashion moment! Lauren Hutton gick Bottega Venetas modevisning med en av de största modellerna nowadays: Gigi Hadid.

Annons

Läs mer:

Annons