Den danska huvudstadens modescen har verkligen växlat upp sitt uttryck och tar chansen att flexa sina muskler i både form av coola kollektioner och maxade visningsupplevelser.Vi lider alla av pandemi-fatigue och även modevärlden som gör som satsar på kollektioner med mycket fest och nattklubbskänsla på plaggen och maxade visningsupplevelser till sommaren 2022.

5 saker du kanske inte visste om Ashley Graham
0:51

Efter reklamen: 5 saker du kanske inte visste om Ashley Graham

(0:51)

Slå på ljud

1. Den finaste visningen

Färger, skön miljö och de finaste klänningarna bjöd det dansk-brittiska märket Brøgger på. Visningen hölls högst upp på en roof top garden och de långa svepande volangkreationerna i smaskiga sorbetfärger fladdrade i vinden. Romantiskt mode blandat med vasst skrädderi i vacker miljö = veckans bästa modeupplevelse.

Brøgger

Brøgger ss 22

Brøgger

Brøgger ss 22

Brøgger

Lyxigt och jordnära – kika in Weras höstkollektion här

2. Den bästa castingen

Det märks att att även danskarna jobbar mer aktivt med en inkluderade policy när det kommer till modeller. Gannis ss-22 visning är ett utmärkt exempel på en bra mix på modeller med olika kroppsformer och hudtoner. Det skapar en skön och mer modern modeupplevelse. Det enda som saknas är modeller i olika åldrar. Kanske nästa säsong får vi se en mer varierad ålders-spann.

Ganni

Foto: James Cochrane

Ganni

Foto: James Cochrane
ganni ss 22

Ganni

Foto: James Cochrane

Det bästa sommarmodet från Köpenhamns modevecka 2022

3. Den mäktigaste visningslokalen

Vi bjöds på riktig sightseeing över hela Köpenhamn när man med andan i halsen ta över hela stan till Rotates visning. Slutdestinationen var en gigantisk lagerlokal ute i Nordhamnen, känd som Tunnelfabriken. Miljön och stämningen i lokalen var som ett väldigt chict fashion rave med rökmaskinnsdimma, modeller som satt och hängde i vintagebilar och såg allmännt störtcoola ut. Kollektionen och musiken andas dekadent nattblubb à la Berlin pre-pandemi. Kollektionen ger uttryck för vår allas längtan till dans och fest och en allmän utskjutning!

Rotate

Rotate ss 22
Foto: Mathias Nordgren
Rotate
Foto: Mathias Nordgren

Rotate

Mest läst