Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Gamla jeansfavoriten trendig igen

02 mar, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Utsvängda bootcut-jeans är tillbaka på trendkartan, efter år av raka och smala jeans.
Byxmodellen är en vattendelare men har varit en riktig kändisfavorit.
Så här tar du dig an jeanstrenden på snyggast sätt!
Annons
5 saker typiska för 00-taletBrand logo
5 saker typiska för 00-talet

Jeans är alltid en självklar del av modetrenderna, men vilken modell som är hetast varierar från säsong till säsong. Under många år var stuprörsjeans den enda jeansmodellen folk ville ha, men de senaste åren har stuprören fått kliva åt sidan i förmån för raka ben och vintagemodeller. Att millenieskiftesmodet är tillbaka har blivit tydligt med att låg midja på jeansen blir allt vanligare igen, och baggy jeans har också blivit allt hetare den senaste tiden och prytt benen på kändisar och modeller.

Annons

Nu är också en annan gammal jeansfavorit tillbaka på modescenen – nämligen de utsvängda bootcut-jeansen, skriver Vogue. I början av 2000-talet var bootcut-jeans med låg midja det absolut hetaste man kunde ha på benen, och något som alla kändisar tyckte om att visa upp sig i, till och med på röda mattan.

Att vara trendig med hjälp av bootcut-jeans är lite lättare och smickrande på fler än jeans med låg midja, som många upplever som mer svårburet.

Inspireras av kändisarna

Att bootcut-jeansen är tillbaka på riktigt märker vi som vanligt tidigast i kändisvärlden. Modellen Kate Moss gick tillbaka till sin stil från 17-18 år sedan när hon fotograferades i bootcut-jeans över bruna stövlar nyligen.

Annons
Gisele Bündchen 2004, med klassisk styling.

En yngre modell, Mica Argañaraz, har också anammat trenden. Mica är en av säsongens hetaste catwalk-modeller, och har gått på 12 olika vår och sommar-visningar. Hon matchade jeansen klassiskt med Converse-skor och en stickad tröja.

Halle Berry gillar bootcut-jeans så mycket att hon bar det på röda mattan.

Det går också att hitta inspiration bland de gamla modeikonerna – spana in bilder på Jennifer Aniston, Gisele Bündchen och Halle Berry från början av 2000-talet för att hitta din jeansstil.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons