Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmode

Gamla retrotrenden helt rätt i höst

24 aug, 2022 
Inspireras av Hollywoods drottning Audrey Hepburn i höst.
Nu är det nämligen helt rätt att plocka fram de klassiska pärlorna.
Annons
VIDEO: 8 stora trender hösten och vintern 2022Brand logo
VIDEO: 8 stora trender hösten och vintern 2022

Få trender i dag saknar koppling i det förflutna – bland de yngre har mode från millenieskiftet kommit tillbaka med full kraft och tonåringar går återigen klädda i jeans med låg midja, cargobyxor och magtröjor. Men även trender från ännu längre tillbaka i tiden kommer tillbaka i höst.

Nu är det nämligen att titta tillbaka på gamla Hollywood-klassiker som Frukost på Tiffany's med Audrey Hepburn, från 1961. Filmen har blivit ikonisk inte minst för sitt mode, och Audreys looks med ”den lilla svarta”, stora solglasögon och pärlor går aldrig riktigt ur tiden.

I höst är det just pärlorna som gör entré tillbaka på modekartan. Audrey Hepburns karaktär i filmen, Holly Golightly, fick sin garderob designad av stjärndesignern Hubert de Givenchy, som gick bort 2018.

Annons

Givenchy hyllar pärlorna

Nu är det modehuset Givenchy som grävt fram sin grundares förkärlek till pärlor, och i höst har den nya kreativa ledaren Matthew M. Williams visat att det är den lilla svarta och de stora pärlorna är hetare än någonsin i höst.

Pärlorna blir mer överdimensionerade än tidigare, och letar sig också vidare från halsen och dekorerar i höst även klädesplagg av olika slag. Pärlor på tröjor och jeans kommer vara förekommande – för att inte tala om de pärlbeströdda festplaggen!

SE OCKSÅ: Fem favoriter från Femina – modespecialBrand logo
SE OCKSÅ: Fem favoriter från Femina – modespecial
Annons