Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Modeexperten: 8 sätt att få billiga plagg att se exklusiva ut

23 aug, 2022 
AvAino Oxblod
FotografYoutube.
Vill du ge ett exklusivt intryck utan att lägga en förmögenhet på kläder och accessoarer?
Modeexperten Shea Whitney delar med sig av sina bästa tips för en sofistikerad med prisvärd garderob – och hur du förhöjer din stil utan att bli bankrutt på köpet.
Här är Whitneys åtta bästa knep!
Annons
8 stora trender hösten och vintern 2022Brand logo
8 stora trender hösten och vintern 2022

Tänk på färgerna

Sheas första tips är att vara noggrann med vilka färger du använder, och på vilket sätt du använder dem. Om ett plagg har flera lysande färger samtidigt så kan det göra att det ser billigare ut, även om du lagt en stor summa pengar på det. Välj hellre en färg, eller mer netonade kombinationer för en elegant look.

Neutrala mönster

Håll dig borta från galna mönster och välj mer neutrala sådana om du vill att dina kläder ska se dyrare ut än de är. Men var också varsam med klassiska mönster om de gjorts på nytt med oväntade färgkombinationer, även det kan ge ett mindre exklusivt intryck.

Rätt modell på kavajen

En snygg kavaj är ett perfekt sätt att se professionell och elegant ut. Men håll koll så att knapparna sitter där de ska – börjar dina kavajknappar hänga löst ser det genast mindre snyggt ut. Om din kavaj får hängande knappar är det smart och enkelt att sy fast dem tajtare igen, och vips så är kavajen tillbaka till att vara elegant.

Accessoarer gör skillnad

Vilken nyans dina smycken har kan göra stor skillnad för hur exklusiva de ser ut. En del guldsmycken du hittar i vanliga klädbutiker går väldigt mycket åt gult eller mässing, vilket gör att de ser billigare ut.

Annons

Matcha med äkta smycken

Om du har ett smycke i äkte guld eller silver som du tycker om, använd då det som måttstock när du köper nya, billiga smycken. Leta efter smycken i samma nyans som den äkta varan för att kunna matcha snyggt.

Tänk på materialet

Vilka material dina plagg är gjorda av är alltid viktigt, men kanske extra mycket vid köp av cardigans och tjocktröjor. Välj bort akryl och polyester i förmån för ull och bomull för att slippa plagg som nopprar sig vid första tvätten. Noppriga plagg ser automatiskt billiga ut, oavsett prislapp.

Hitta rätta klänningen

Ska du köpa en snygg klänning som du vill ska se exklusiv ut trots att du inte betalar mycket för den? Då är det viktigaste att tänka på passformen. Välj en klänning som har en skräddarsydd känsla och sitter snyggt på kroppen. Helst ska den vara gjord i naturliga material, och har den skarpa linjer och smickrande detaljer kommer den se ut att kosta mer än den gjorde.

Annons

Snyggaste jeansshortsen

Jeansshorts är ett plagg de flesta vill ha på sig under sommarmånaderna. När du ska köpa ett par gäller det att hitta rätt modell. Jeansshorts i en lite smutsig ton kan få plagget att se billigt ut även om du betalat massor med pengar för dem.

Exklusiva jeanslooken

När du shoppar jeans kan det vara värt att investera i en dyrare variant, då det är ett plagg du har på dig ofta och kan ha år ut och år in. Men det går också att hitta snygga jeans till ett billigt pris. Välj då en modell som sitter snyggt och bekvämt, och som framhäver dina kurvor.

Källa: Youtube.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons