0:45

Efter reklamen: Vinterns stora hårtrender – frisörerna listar

(0:45)

Ska man överleva en lång och kall vinter i Sverige är det nästan ett måste att dra på sig en mysig mössa när man åker till jobbet, tar en promenad eller går på stan. Problemet är bara hur håret ser ut när mössan åker av när vi väl är framme på kontoret, eller till och med festen vi ska till. I vissa fall väljer många säkert hellre att frysa om huvudet för att inte förstöra frisyren.

Men det finns saker du kan göra för att motverka problemet – och en del hänger på vilken typ av mössa du har, likväl som hur du förbereder håret på mössan.

Kvinnan återskapar kändisarnas outfits – för att visa att stil inte har en storlek

Så förbereder du håret för mössa på bästa sätt

För att håret inte ska påverkas för mycket av accessoarerna är det viktigt att förbereda håret på rätt sätt. Börja med att återfukta håret ordentligt med ett leave in-balsam, som du alltså avslutar hårtvättningsprocessen med. Det kommer hjälpa till att motverka den statiska elektriciteten som ofta är ett problem med mössa.

För att slippa det platta håret som lätt uppstår efter mössa, hatt eller annan huvudbonad är det också smart att addera en mousse som ska ge volym. Använd dock inte för mycket, för då kan det få motsatt effekt.

Viktigt är också att du inte sätter på dig en mössa förrän ditt hår är torrt. Föna eller låt det lufttorka innan du tar på dig mössan, för att slippa att det helt tar form av huvudbonaden.

Kändisarna som har råkat klä sig likadant framför kamerorna

Bästa valet av mössa eller huvudbonad för ditt hår

Olika mössor kan ge mösshår i olika grad. Om den är gjord i 100 procent bomull eller ull så kommer det bli mindre statisk elektricitet än om det är ett syntetiskt material som exempelvis akryl. Modeller som basker eller en lös mössa är också smart att välja för att undvika mösshår, då de inte trycker lika hårt på ditt hår, och därför inte påverkar frisyren på samma sätt.

Källa: Wikihow.

5:14

Efter reklamen: The Storytellers – Lyssna med Markiz

(5:14)

Mer läsning

Femina