Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: Se ''Femina Stylar'' Modetrender Plaggen från Nyhetsmorgon Shoppingredaktören tipsar Höstmode Modeveckan Kontorskläder

Modeexperten: Så stylar du din halsduk 2024

17 okt, 2024
AvStina Meyerson
FotografTT
halsduk dam 2024
En av höstens skönaste accessoarer är inte bara värmande, utan kan också sätta tonen för hela din look. Här listar modeexperten elva snygga halsdukar som finns ute i butik just nu samt sju stylingtips.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Spana in nya plagg från catwalken på modeveckan i KöpenhamnBrand logo
Spana in nya plagg från catwalken på modeveckan i Köpenhamn

Nu är tiden kommen för krispig luft och fallna löv, såväl som för det varma höst- och vintermodet! Under de kallare dagarna finns det en särskild accessoar som är din bästa vän, den både värmer och kan liva upp vilken look som helst. Naturligtvis är det halsduken!

Accessoaren erbjuder både ett tillfälle att våga färg och mönster och ett sätt att spetsa till outfiten på, men är också en utmärkt modeinvestering. Du kan bära den från och med höstkylans entré, ända fram tills vårsolen tittar fram – och på så vis kan du anpassa värmen på dina befintliga plagg. Med en stor, tjock halsduk kan ju även vårjackan bli ett ytterplagg lämpat för höstens lägre temperaturer. Kanske behöver du inte addera en dyr jacka eller kappa till garderoben, utan bara den perfekta, värmande accessoaren?

Annons

I höst finns det flera fina modeller att välja bland. Några alternativ som är särskilt framträdande i modebilden är exempelvis den stickade sjalen buren över axlarna, halsduken som också inkluderar en huva samt iögonfallande varianter i trendig fuskpäls. Vad gäller den klassiska halsduken är den hetaste modellen, likt tidigare år, en maxi-variant. Tjock, lång och bred – ja, ju större desto bättre. Dessutom väljer många faktiskt att bara låta en stickad tröja agera halsduk genom att bära den över axlarna utanpå sin jacka eller kappa.

När det kommer till kulörer ser vi att quiet luxury-trenden med sobra toner fortfarande står sig stark, medan säsongens stora färgtrender som grön och solnedgångsnyanser också är favoriter.

Här är 11 snygga halsdukar för dam just nu

Är du på jakt efter en härlig halsduk? Accessoaren slits ofta inte lika mycket som kroppsnära plagg gör, så kom ihåg att du kan hitta många bra alternativ second hand. Här listar vi exempelvis de bästa second hand-butikerna i Stockholm!

Annons

Hittar du inte vad du letar efter på andrahandsmarknaden så tipsar modeexperten också här om elva fina varianter att investera i. Glöm inte heller att om du tar hand om din halsduk så kan den hålla i många år framöver – och skulle den någonsin bli liggande på hyllan så kan den få ett nytt liv hos någon annan, medan du själv kan dryga ut kassan lite.

1/11

Rosa halsduk med stora fransar

COS

Fluffiga halsdukar i material som borstad mohair har blivit populära den senaste tiden. Du som är sugen på en färgklick kan spana in den här rosa halsduken med voluminösa fransar.

2/11

Svart halsduk med huva

Weekday

Visst kan du bära din vanliga halsduk som en huva, men det finns också varianter som faktiskt kombinerar huva och halsduk i designen – så att accessoaren blir ultimat för ändamålet. Den här ribbstickade modellen är ett snyggt och prisvärt alternativ!

Annons
3/11

Stilren grå halsduk

COS

Den stora grå halsduken med fransar i kanterna har blivit en klassisk favorit. Välj en av hög kvalitet för att den ska hålla år efter år, som den här från COS.

4/11

Triangelformad halsduk

Weekday

Vill du bära din halsduk draperad över överkroppen? Kolla in den här prisvärda triangelhalsduken från Weekday! Lika snygg över en kappa som en kavaj.

Annons
5/11

Kabelstickad halsduk

Dagmar

Kabelstickade plagg och accessoarer har blivit särskilt trendiga i år – även om de givetvis också är klassiska. Den här mörkgrå halsduken i en blandning av kashmir och ull är ett mjukt och lyxigt alternativ!

6/11

Grå kabelstickad halsduk

Arket

Ytterligare en snygg kabelstickad halsduk den här säsongen är denna i ljusgrått, från Arket. Halsduken är i mjuk kashmir, med lite ull för extra styrka.

Annons
7/11

Bohemisk halsduk med många fransar

By Malene Birger

Det bohemiska modet är återigen på tapeten – och fransar är superhett. Du som vill haka på trenden även under vinterhalvåret kan spana in den här lyxiga halsduken.

8/11

Trendig fuskpäls-halsduk

Acne Studios

Fuskpälsen är hetare än någonsin och i år ser vi inte bara fluffiga jackor och kappor utan också accessoarer. Acne Studios har exempelvis släppt en stor, härlig halsduk i svart fuskpäls med sidenfoder.

Annons
9/11

Scarf i fuskpläls

Wakakuu Icons

Ytterligare en fin halsduk i fuskpäls är den här modellen i parisisk stil från Wakakuu Icons. Halsduken är designad för att fästas genom att dra ena änden genom den andra.

10/11

Röd halsduk med korta fransar

Arket

Du som vill sätta lite färg på tillvaron kan satsa på en knalligt röd halsduk till exempel. Den här modellen har korta fransar längs med alla kanter.

Annons
11/11

Klassisk halsduk i beige

Arket

Letar du efter en riktigt klassisk halsduk? Den här från Arket finns i flera fina färger, däribland beige, och är gjord av 100 procent ull. Ett bra alternativ när du är ute efter prisvärd kvalitet!

Så stylar du halsduken i höst och vinter 2024

Det finns flera snygga sätt som du kan bära halsduken på i höst och vinter. Här listar vi sju snygga outfits att inspireras av!

1. Styla över axlarna

På street style-scenen ser vi mer och mer av halsdukar som stylas likt capes. Bär den över axlarna för en lika varm som snygg look! Du kan både färgmatcha med dina andra ytterplagg eller jobba med kontraster.

beige halsduk stylad som cape för dam
Foto: Claire Guillon/TT

2. Använd som huva

Ingen har väl missat att balaclavan fullkomligt skjutit i höjden när det kommer till popularitet. Ett härligt sätt att bära halsduken på är att låta den ersätta huvudbonaden, genom att svepa den om huvudet.

Annons
halsduk med huva för dam
Foto: Claire Guillon/TT

3. Skippa halsduken - välj tröjan

En av årets trendigaste looks är som sagt att helt enkelt skippa halsduken, men istället värma axlar och nacke med en stickad tröja. Så snyggt! En lekfull styling är exempelvis att bära två tröjor ihop – en på överkroppen och en över axlarna.

stickad tröja över axlarna stylad som halsduk
Foto: Claire Guillon/TT

4. Bär monokromt

Att genomgående satsa på en färg i olika nyanser ger ett genomtänkt intryck. När du väljer halsduk kan du därför se till dina ytterplagg som du redan har hemma i garderoben och låta dem styra.

Annons
beige halsduk för dam 2024
Foto: Claire Guillon/TT

5. Satsa på längden

Vill du hänga på trenden med maxihalsdukar, men snarare satsa på längd än bredd? Kör i vind! Du kan slänga den över axeln så att ett längre parti hänger fram- eller baktill – och vill du att halsduken ska spela huvudrollen i outfiten kan du till och med låta fransarna snudda vid marken.

lång röd halsduk för dam 2024
Foto: Shutterstock/TT

6. Bryt av med mönstrat

Har du många enfärgade plagg i garderoben, men vill liva upp dina höstlooks? Det gör du enkelt genom att välja en mönstrad halsduk som du toppar outfiten med.

Annons
randig halsduk för dam 2024
Foto: Claire Guillon/TT

7. Addera färg

Du som klär dig i mycket svart eller andra nedtonade basfärger kan också ändra på hela ditt uttryck genom att gå en annan väg när det kommer till accessoarer. Varför inte välja en riktig statementscarf i starka färger?

Färgglad halsduk dam
Foto: Marina Takimoto/TT
Annons