Här är skorna du borde satsa på i höst
1:12

Efter reklamen: Här är skorna du borde satsa på i höst

(1:12)

Slå på ljud

Prinsessan av Wales (då hertiginnan av Cambridge) tillbringade stora delar av förra sommaren iförd vita stilettklackar, skor som följde med henne överallt – från tennistävlingen Wimbledons läktare till semestern i Karibien. Dessa skor är dock långtifrån de enda som Kate har i sin garderob.

Prinsessan verkar vara lika förtjust i sina kvinnliga Mary Jane-klackar, en stil som hon bar den 19 juni för att gå med Sophie, hertiginna av Edinburgh, på Order of the Garter Service på Windsor Castle. Kate kombinerade sina flickaktiga vita skor, skapade av den London-baserade designern Jennifer Chamandi, med en prickig klänning från Alessandra Rich och en hatt av den irländska hattmakaren Philip Treacy.

Och det är inte enda gången hon synts i ett par skor av denna modell. I maj dök Kate upp iförd ett annat par Mary Janes – den här gången designade av Alessandra Rich, med en mellanhög klack, snygg rem och en så kallad cap-toe-detalj i svart. Hon matchade skorna med en grön 40-talsinspirerad klänning från Suzannah London, för ett besök på Anna Freud Centre i London under Mental Health Week.

Kate Middletons klänning: Därför har den blivit en riktig vattendelare

Få våra snabba, enkla och supergoda recept direkt i din inkorg - klicka här!

Skorna – en vattendelare

Mary Janes, skomodellen, var trendiga redan under förra året (då fick de sitt stora comeback-break, via kända bärare som Kendall Jenner, Zoë Kravitz och Michelle Williams) men i år är de verkligen på allas fötter. De coola tjejerna stylar sina platta par Mary Janes med jeans eller klänningar och ankelstrumpor. Prinsessan bär dem dock mer drottninglikt.

Skorna uppskattas dock inte av alla. Medan vissa älskar den flickiga looken, svenska Elsa Billgren bland andra, tycker andra att skorna känns som barnsliga skor för, ja just det, barn. Vi menar dock att stylingen är de avgörande. Dessa skor behöver inte vara ett dugg barnsliga – bara man kombinerar dem på rätt sätt. Som Kate gör ovan, exempelvis. Skorna är också riktigt snygga till ett par jeans och en snkel och krispig vit skjorta.

Mest läst