10 unika bilder på Kate Middleton genom tiderna
1:10

Efter reklamen: 10 unika bilder på Kate Middleton genom tiderna

(1:10)

Slå på ljud

Kate Middleton, prinsessan av Wales, är likt sin framlidna svärmor prinsessan Diana en av världens mest stilsäkra kungligheter. Därför blir det inte sällan rubriker kring prinsessans klädval varje gång hon syns offentligt.

Det var precis vad som hände i dagarna när det brittiska kronprinsparet var bröllopsgäster. Kate Middleton och hennes make prins William var inbjudna att närvara vid det kungliga bröllopet mellan Jordaniens kronprins Hussein och hans käresta Rajwa Al-Saif, den 2 juni 2023.

Men trots en alldeles spektakulär brudklänning, var det Kates klädsel som stal mediernas uppmärksamhet – främst för att den delade modekritikerna i två tydliga läger!

Maria, 66, vill inspirera som ”Oldfluencer”: ”Ut ur skuggorna!”

Få våra snabba, enkla och supergoda recept direkt i din inkorg - klicka här!

Kate Middletons klänning signerad Elie Saab

Prinsessan av Wales anlände till bröllopet iklädd en aftonklänning signerad en av kungligheternas favoritdesigner: Elie Saab. Klänningen är ett exemplar ur kollektionen Höst/Vinter 2017 och är definitivt värdig en kunglig bröllopsfest.

Hög hals, böljande lager av tyg i en lång kjol, eleganta ballongärmar och enastående delikata broderier i livet.

Kate Middleton lät styla looken genom att bära håret utsläppt, addera ett par örhängen som gick ton-i-ton med klänningen och en kuvertväska i trendig metallic.

Kate ska dock ha svidat om till en annan klänning för bröllopsfesten efter vigseln.

Kommentarerna om prinsessans klänning

Men klänningen blev snabbt en vattendelare på sociala medier. Några menade att prinsessan, som alltid, demonstrerade klass och elegans med sitt klädval.

Men alla var inte lika begeistrade över Middletons klänning.

”Den ser gammal och tantig ut. Jag svär att min mamma hade en brudtärneklänning på 70-talet som såg ut som denna”, skrev en kritisk följare om klänningen i ett kommentarsfält i Hello Magazines Instagramflöde.

Varpå en annan följare höll med om att klänningen hade en retro vibe, men poängterade att hon älskade det.

TV4-stjärnornas hyllade sommarlooks – här köper du dem

Feminas moderedaktör kommenterar Kate Middletons klänning

Enligt Feminas moderedaktör Jenny Fredriksson prickar Kate Middleton dock in flera övergripande trender med sitt val av klänning.

– Den vackra pastellfärgen är mitt i prick trendmässigt, och silhuetten med markerade axlar och midja känns moderiktig. En riktig modehit!, förklarar hon.

Vad tycker du om Kate Middletons klänning som bröllopsgäst? Hit eller miss?

Mest läst