Pyjamas
6 saker du gör i vardagen som du genast borde sluta med
1:05

Efter reklamen: 6 saker du gör i vardagen som du genast borde sluta med

(1:05)

Slå på ljud

I vinter är det få saker som känns mysigare än att krypa upp i soffan med en god bok, eller varför inte en härlig tv-serie eller film? Då kommer sköna, snygga och värmande myskläder väl till pass!

Men det finns faktiskt en hel del att tänka på, för att få ut så mycket som möjligt av dina mjukisplagg. För The Sun avslöjar modeexperten Alysha Karavadra sina bästa knep när det kommer till pyjamasar. Dels för att de ska kännas skönare och varmare, men också för att du ska kunna använda dina sov- och mysplagg oftare.

Våga kombinera olika pyjamasar

Ett av Alysha Karavadras främsta tips är att våga para ihop omaka plagg med varandra.

"Vissa kanske tror att man behöver ha på sig sin pyjamas som ett komplett set, men var inte rädd för att mixa och matcha", råder hon.

Visst kan det ge en härligt tillfredställande känsla att bära ett matchande set, men det kan faktiskt vara minst lika snyggt att kombinera en pyjamasskjorta och ett par pyjamasbyxor i olika mönster och färger.

I dessa tider med både kyla och skenande elpriser kan tipset också vara behjälpligt. I somliga pyjamasset kan ju antingen under- eller överdelen kännas varmare, eller helt enkelt skönare. Därför är modeexpertens råd att bära just dina favoriter från olika set samtidigt.

Här dyker stjärnan upp i vinterns trendigaste mössa – som du säkert redan har hemma

Prioritera bekvämligheten – och var snygg i en roligare kombination på kuppen!

Använd din pyjamas vid flera tillfällen

På senaste har vi sett en stor trend växa sig starkare; att bära plagg ute, som vi annars enbart brukar använda hemma. Att ha på sig behå som överdel och trosor eller kalsonger som underdel har exempelvis blivit populärt bland många av de största världsstjärnorna. Nu är det också dags för pyjamasen att komma ut ur sovrummet!

Så stylar du din pyjamas som ett lyxigt set

Att bära olika nattplagg som vardagskläder har blivit allt mer vanligt – och är definitivt ett smart stilknep att anamma vid klädkriser! Känns det som att du inte har någonting att ha på dig när du rotar i garderoben? Glöm för all del inte bort pyjamaslådan!

Utöver att du får fler plagg att välja bland när du vågar släppa ut pyjamasen i det fria, så är det också fördelaktigt att sovkläder är designade för att vara bekväma. Bär din hela pyjamas som ett skönt och snyggt set.

Inspireras av influencern Linn Eklunds look och styla din pyjamas med snygga detaljer. Stilrena skor, väl genomtänkta accessoarer och ett lyxigt linne som kikar fram under skjortan lyfter pyjamasen till en ny nivå!

En vacker siden- eller satinpyjamas behöver du däremot inte dressa upp så mycket – den kan du med enkelhet bära som ett luxuöst set. En sådan pyjamas passar på såväl kontoret som på middagen eller festkvällen.

Designerväskorna som är mest eftertraktade: bästa investeringarna

Spana in stilförebilden Fanny Ekstrands outfits i lyxigt rosa eller vackert vitt!

Dina pyjamasbyxor kan bli en kreativ underdel

Självklart kan du också bära delar av din pyjamas ihop med andra plagg. Matcha dina pyjamasbyxor med en snygg skjorta, blus eller tröja så kan de passa många tillfällen.

Pyjamas dam
Foto: Sleeper

Med ett par klackar och en kavaj till, kan dina pyjamasbyxor till och med bli ett festligare alternativ än dina vanliga underdelar.

Pyjamasbyxor dam
Foto: Gina Tricot

Använd nattskjortan på dagtid

Samma princip kan självfallet appliceras på pyjamasskjortan! Låt den få nytt liv genom att styla den med ett par jeans, byxor eller en kjol. Roligt, kreativt och så snyggt!

Nattskjorta dam
Foto: La Veste

Uppdatera din basgarderob – modechefens favoriter

Låt nattlinnet agera klänning

Även många nattlinnen känns på tok för fina för att bara bäras när det är sovdags. Ha på dig det som en festklänning ihop med ett par snygga skor och dina favoritaccessoarer, eller klä ned det till vardags ovanpå ett par jeans eller byxor och med en t-shirt eller tröja undertill.

Bär din morgonrock som en kappa

Är du trött på dina nuvarande jackor och kappor? Låt din morgonrock agera fluffig, oversized och trendig kappa! En morgonrock kan bli ett mjukt och härligt alternativ till en färgglad fuskpäls.

Fluffig kappa
Foto: TT

Är du mer förtjust i kimonos eller siden- och satinrockar? Knyt din kimono eller rock som en fin klänning, eller bär den som en kreativ kofta ovanpå en polotröja.

Mest läst