Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmode

Här dyker stjärnan upp – i sommarens mest otippade skotrend

03 jul, 2023 
AvJohanna Lejon
Fotograftt
Sommarens största skotrend är en något otippad variant. Säg hej till fishnet ballerinas. Alltså ballerinaskor av nät.
Annons
5 kändisar som designers vägrat klä genom årenBrand logo
5 kändisar som designers vägrat klä genom åren

Sommaren 2023 års mest eftertraktade sko är inte en praktisk och skön Birkenstock eller ett par enkla minimalistiska sandaletter. Nej, det är en nätbalettsko, en sko som, på grund av sitt transparenta material, garanterat håller dina fötter svala när temperaturen stiger. Jennifer Lawrence, skådespelerskan, dök upp i trenden i början av juli då hon fotograferades ute på gatorna i New York City tillsammans med en nära vän.

Den överraskande skon, som är signerad Alaïa, kostar 850 amerikanska dollar, alltså omkring 10 000 svenska kronor, och har ett silverspänne och en gummisula – men ovandelen är helt av fisknät. Kort sagt: det är en stängd sko, även om den fortfarande tvingar dig att ha välvårdade naglar. Du kan, med andra ord, inte spara in på pedikyren om du väljer denna skomodell.

Annons

Så stylar du ballerinaskon i mesh

Just nu är de här transparent skorna, gärna i materialet mesh, mer populära än du kan ana. De görs inte bara av märken som Alaïa utan märks också hos Khaite, Dear Frances och Loeffler Randall. Alla dessa brands har släppt sina egna tolkningar av den genomskinliga skon. Bottega Veneta har till och med nätade stiletter, ifall du vill visa upp tårna och vara totalredo för fest. Skon har hyllats av den samlade modepressen.

”De är luftigare än ett par sneakers, men ändå lika bekväma. Dessutom finns det något mer intressant med dessa skor än med din vanliga ballet flats”, slår brittiska magasinet Vogue fast.

Man skriver också att den här skon är både cool – och oväntad.

”Det är en sko som får dig att göra synas, som får folk att vända sig och kolla på dig en gång till. Varför smälta in, när du kan sticka ut?”, menar Vogue som slår fast att den här skon, det är en riktig statementsko!

Vi älskar hur stjärnan stylade skorna: med en klassisk vit t-shirt och ett par baggy jeans. Just så bör stylingen av dessa skor vara. De bör kombineras med något lite mer klassiskt, lite mer minimalistiskt. Varför inte en midikjol i siden och en vit tank top?

Källa: British Vogue.

Annons