Trendar: ModetrenderStylingtipsShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmodeKungligt mode

Här dyker stjärnan upp i vinterns trendigaste mössa – som du säkert redan har hemma

28 dec, 2022 
AvJohanna Lejon
Fotograftt
Vinterns trendigaste mössa är en modell som många av oss redan har hemma i våra garderober. Kolla in den här!
Annons

Trender kommer och trender går... Det gäller nästan allt vi har i våra garderober. Alla plagg. Allt kommer igen, bara man väntar lite. Och nu har det alltså hänt – igen. Den här gången handlar det om en huvudbonad, en mössa närmare bestämt, som plötsligt är SÅ rätt – på nytt.

Behind the scenes: Så stylar du festmodet 2023Brand logo
Behind the scenes: Så stylar du festmodet 2023

Och nu när det är vinter och termometern visar minusgrader så passar denna mössa faktiskt extra bra. Den är nämligen rejält varm. Så, vilken mössa talar vi då om? Pälsmössan förstås. Pälsmössan har kommit och gått i många olika varianter genom åren. Nu senast ofta i fuskpäls. Mössan har varit på modet i många omgångar, genom nästan ett sekel. Häromåret såg vi den i bucketmodell, bland annat på Kylie Jenner, och på catwalken har vi sett den i en mer klassisk variant. I filmen House of Gucci bar Lady Gaga en variant av mössan. Men just nu är det en särskild pälsmössa som gäller.

Annons
Totemes Shearling hat – 2023 års mest eftertraktade vintermössa.

Den pälsmössan som är helrätt 2023 är den rundade, med uppvikt kant och skinntopp. Flera modemärken har gjort varianter av huvudbonaden, bland annat svenska Stand Studios och Elin Klings succébrand Toteme. Den syntes också i tv nyligen, på karaktären Wille, i julkalendern Kronprinsen som försvann. I branschen kallas den ofta för shearlingmössa eller shearlinghatt.

Så stylar du pälsmössan

Det man kan ha med sig, eftersom trenderna svänger så ofta, är att det är bra att spara plagg. Om inte till sig själv så till barn eller barnbarn. Många har garanterat en pälsmössa hemma i gömmorna redan. Har du det? Plocka genast fram den. Pälsmössan är verkligen så trendig vintern 2022/2023.

Annons

Men, hur stylar man då pälsmössan? Bär den till din mer skräddade vinterkappa, med kostym- eller skinnbyxor till och gärna ett par chunky boots.

Kändisar i pälsmössa

En klassisk pälsmössa backstage, på modeveckan.

Lady Gaga i House of Gucci.

Annons
5 kändisar som designers vägrat klä genom årenBrand logo
5 kändisar som designers vägrat klä genom åren
Annons

Kylie Jenner i en pälsbucket.

Annons