Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Stjärnans 26 år gamla look gör comeback – här är frisyren alla vill klippa 2023

28 dec, 2022 
AvJohanna Lejon
Fotograftt
Nu är det dags att låta svallet falla. 2023 gör den korta frisyren comeback igen. Och den ska stylas som på 1990-talet.
Annons
5 svenska kändisar som älskar sina husdjurBrand logo
5 svenska kändisar som älskar sina husdjur

Som vi alla vet vid det här laget: hårtrender kommer – och går. För att sedan komma igen och göra comeback, i lite ny tappning. Vi har sett det hända ett flertal gånger. Och nu är det dags igen!

Efter att många, i och med pandemin, undvikit frisörbesök och låtit håret bli längre är det nu dags för det stora klippet! Klippet med stort K. Nu låter vi hårsvallet falla, en gång för alla.

Men vad är det då för frisyr som gäller? Jo, det är en nygammal favorit vi får återse. En frisyr som vi först såg i slutet av 1990-talet. Stjärnor som Winona Ryder, Meg Ryan, Gwyneth Paltrow, Cameron Diaz, Halle Berry, Rachael Leigh Cook, Neve Campbell, Drew Barrymore och Natalie Imbruglia hade looken då det begav sig.

Ni kanske minns den? En kortare page med flikiga nivåer. Det bästa av allt? Den passar de flesta och smickrar även den som har riktigt tunt hår.

Annons

Frisyren bixie – så ser den ut

Frisyren har faktiskt fått ett helt eget namn: bixie. Detta eftersom den är en slags kombination av två andra frisyrer: boben och pixien. Fyndigt, inte sant? Flera kändisar har såklart hakat på trenden redan, däribland stjärnor som Kaia Gerber och Sarah Hyland.

Vem klär bäst i en bixie?

Är du sugen på att sätta saxen i håret och få en alldeles egen bixie? Gå då till din frisör och visa en bild på någon av ovanstående 1990-tals it-girls! Men vem klär allra bäst i en sådan här frisyr? De med tunt till medeltjockt hår. Har du tjockare hår rekommenderar många frisörer en annan hårlook.

Bilder på bixiecuten

Annons

Cameron Diaz.

Natalie Imbruglia.

Meg Ryan.

Annons
Så gör du snabba lockar – hårexperten Corinne Henriksson visarBrand logo
Så gör du snabba lockar – hårexperten Corinne Henriksson visar
Annons

Neve Campbell.

Källa: Allure

Annons