Trendar: ModetrenderStylingtipsShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmodeKungligt mode

Här dyker Victoria upp – med höstens trendigaste väska

26 aug, 2023 
AvJohanna Lejon
Fotograftt
Kronprinsessan Victoria är lika modemedveten som vanligt. Nu bär hon höstens trendigaste väska: den bruna.
Annons
Kronprinsessans bästa födelsedagsklänningarBrand logo
Kronprinsessans bästa födelsedagsklänningar

Kronprinsessan Victoria är tillbaka på jobbet igen, efter en sommar av ledighet på Öland.

Den 22 augusti delade hon ut Stockholm Junior Water Prize till Naomi Park från USA vid en ceremoni på Stockholm Waterfront Congress Centre. Stockholm Junior Water Prize är ett internationellt vetenskapspris som riktar sig till unga mellan 15–20 år. Ungdomar från över 40 länder deltog i tävlingen, som arrangeras i samband med den årliga Världsvattenveckan i Stockholm. rets vinnare blev Naomi Park från USA som tagit fram en metod att avlägsna koldioxid och oljeprodukter från havet. Nästan en tredjedel av luftburna koldioxidutsläpp absorberas av haven och 1,3 miljoner liter råolja spills ut i haven varje år. Dessa utsläpp påverkar den biologiska mångfalden samt människor och djurs hälsa negativt.

Samma dag deltog kungen, kronprinsessan och prins Carl Philip vid ett möte med Försvarsberedningen på Kungliga Slottet. Schemat är, med andra ord, späckat. Och däremellan hann också kronprinsessan Victoria med ett besök på Stadsmissionens verksamhet i Hallunda, Matmissionen. Matmissionen är Stockholms Stadsmissions sociala matbutiker som gör gott både för människa och miljö. Matmissionens utbud består uteslutande av matsvinn som doneras från dagligvarubranschen.

Annons

Victoria i svensk design

Dagen till ära valde kronprinsessan Victoria svensk design. Hennes rutiga kavaj kommer från By Malina, under bar hon en topp från Vesna W och på underkroppen satsade hon på beigefärgade byxor från Filippa K, enligt modebloggen The Royals and I. Victoria matchade outfiten med krispigt vita sneakers från Adidas.

Pricken över i var väskan, också den av svensk design. Väskan kommer från Little Liffner. Paulina Liffner von Sydow är kvinnan bakom varumärket. Hon är ursprungligen från Västkusten, Göteborg, och har en bakgrund som civilekonom och konstvetare. Efter utbildningen arbetade hon som modeassistent på modemagasin som Vecko-Revyn och ELLE. År 2008 gav hon sig in i pr-branschen. Hon jobbade med kommunikation och varumärken hos Patriksson Communication och det var där, vid sidan av arbetet med pr, som idén om ett väskmärke såg dagens ljus.

– Det hade varit stor uppståndelse kring ’it-bagen’ som koncept i många år, och jag kände mig lite mätt på det. Jag ville ha något annat, men allt som var mer diskret var ultradyrt. Däremot var det tomt i mellansegmentet så där såg jag en möjlighet, har Paulina berättat för Dagens Industri.

Annons

I dag jobbar Paulina heltid med Little Liffner. Filosofin bakom märket är tydlig:

– Väskorna har inga loggor och jag ser dem lite som en blank canvas, där du kan projicera vad du vill på väskan. Det finns ett amerikanskt uttryck som lyder ’you wear the bag, the bag doesn’t wear you’, som jag tycker om.

Just den bruna väskan är helrätt hösten 2023. Alla nyanser av brun funkar. Och både skinn och mocka är så trendigt.

Men, hur matchar man då den bruna väskan hösten 2023? Inspireras av Victoria och bär den med t-shirt och kavaj. Eller varför inte en snygg skjorta, gärna i en blå nyans!

Annons