Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: ModetrenderStylingtipsShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmodeKungligt mode

Här gör kronprinsessan Victoria entré – i sommarens finaste färg

26 jun, 2023 
AvJohanna Lejon
Fotograftt
Kronprinsessan Victoria firar midsommarafton – och väljer att klä sig i blå toner. Se när hon dyker upp i sommarens finaste kulör.
Annons
Se kronprinsessan Victorias födelsedagsklänningar genom årenBrand logo
Se kronprinsessan Victorias födelsedagsklänningar genom åren

På midsommarafton den 23 juni avtäckte kronprinsessan Victoria, i närvaro av prins Daniel, konstverket Kärlekspar på klippan med anledning av Stockholms stadshus 100-årsjubileum.

Stockholms stadshus invigdes av kung Gustaf V på midsommarafton 1923 och för att uppmärksamma 100-årsjubileet skedde avtäckningen av den nya bronsskulpturen, skapad av Stina Persson, just denna dag. Skulpturen, som är en hyllning till kärleken, är placerad utanför Stadshusets entré till De hundrades valv, den entré som används av Stadshusets hedersgäster och av alla de tusentals par som vigs i Stadshuset varje år. Skulpturen Kärlekspar på klippan är Stockholms stads egen födelsedagspresent till Stadshuset.

Annons

Konstnären Stina Persson, född 1983, är, enligt hovet, utbildad på Konstfack i Stockholm och Umeå konsthögskola. 2019 blev hon den första Erland Cullberg-stipendiaten. Hon har även erhållit Marianne och Sigvard Bernadottes konstnärsstipendium och ett utställningsstipendium på Kungl. Konstakademien.

Victorias blå klänning – därifrån kommer den

Dagen till ära valde kronprinsessan att bära svensk design. Hennes klänning kommer från By Malina, meddelar den kungliga modesajten UFO No More, ett märke som är grundat av Malin Andrén. Kronprinsessan Victoria matchade klänningen med ett par pumps från Marzio och en liten clutchväska, kallad Knot Clutch, från Bottega Veneta.

Annons

Just kulören på Victorias klänning är extra trendig just nu.

– Med ljusare dagar kommer också längtan efter en ljusare garderob. Med ljusblått, en av vårens kanske ljuvligaste färger, finns många sätt att fräscha upp garderoben. Och det fina med ljusblått är att det aldrig kan bli för mycket. Ju mer färg, desto ljuvligare, har magasinet ELLE slagit fast inför sommarsäsongen 2023.

Så, hur stylar man då denna klänning? Bär den som Victoria, med pumps, eller med platta sandaler för en ledigare look. Den är också snygg till ett par högklackade sandaletter, om man vill att skovalet ska vara en smula svalare. Klänningen i blått fungerar också att matcha med krispigt vita sneakers och en stickad tröja eller kofta när sommarkylan drar in framåt kvällen.

Annons

Sno stilen av kronprinsessan Victoria

Klänningen som fixar Victorias eleganta sommarlook finns fortfarande i butik, du hittar den nedan.

Klänning, By Malina

Långärmad klänning med snyggt bälte i midjan och dekorativt broderi, ANNONS se mer och köp den här.

blå klänning från by malina
Klicka på bilden för att komma direkt till klänningen.
Annons