Trendar: ModetrenderStylingtipsShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmodeKungligt mode

Prinsessan Sofias somriga klänning skapar rubriker utomlands – se varför

22 jun, 2023 
AvJohanna Lejon
Fotograftt
Prinsessan Sofia går från klarhet till klarhet då det gäller stil och mode. Nu visar hon upp en somrig och blommig klänning. En klänning som skapar rubriker i utlandet.
Annons
Här är kungligheterna som har tatueringarBrand logo
Här är kungligheterna som har tatueringar

Den 19 juni delade prinsessan Sofia ut pris på Funkisfestivalen, Sveriges största musiktävling för personer med kognitiva eller neuropsykiatriska funktionsnedsättningar inom LSS. Funkisfestivalen har arrangerats sedan år 2011 av den ideella föreningen Funkisglädje. Årets riksfinal gick av stapeln på Waterfront i Stockholm. Under kvällen uppträdde tolv bidrag tillsammans med en orkester. Prinsessan Sofia avslutade finalen med att presentera vinnaren som blev Viktor Johansson från Uppsala. Viktor Johansson sjöng Tomas Ledins Släpp hästarna fria.

Därifrån kommer prinsessan Sofias blommiga klänning

Dagen till ära satsade prinsessan Sofia på en fotsid klänning signerad By TiMo, meddelar den kungliga modesajten UFO No More. Hon matchade klänningen med skor från Gianvito Rossi och en liten väska från Dolce & Gabbana. Oufiten var både somrig och stilsäker.

Och faktum är att Sofias modeval har skapat rubriker. Inte bara på hemmaplan i Sverige utan också utomlands. Brittiska tidiningen Daily Mail uppmärksammar Sofia och skriver att sessan ”kombinerade sin fantastiska klänning med en väska, lockigt hår och en blomsterbukett.”

Det är under artikelrubriken ”Hitta rätt ton! Prinsessan Sofia av Sverige tar vara på sommaren i en blommig klänning när hon deltar i musikfestival i Stockholm” som tidningen Daily Mail skriver om Sofias engagemang i tävlingen. Daily Mail tar också upp prinsessans strålande ansikte.

Annons

”Hon kunde inte hålla tillbaka glädjen när hon poserade tillsammans med deltagarna för tävlingens final”, skriver den brittiska tidningen.

Prinsessan Sofias fina sommargarderob

Klänningen som Sofia bar är den andra som uppmärksammats stort, på kort tid. Även den blå skjortklänningen som prinsessan bar häromveckan har skapat rubriker. Men, hur stylar man då en sådan vacker blommig sommarklänning som Sofia bar på festivalen? Ja, man kan förstås kopiera sessan rakt av. Men klänningen är lika snygg med ett par platta sandaler till, för en lite mer avslappnad look. Matcha med en stickad kofta då sommarkvällen rullar in. En perfekt klädsel till midsommarfirandet – eller sommarens andra festligheter.

Annons