Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Hedda Stiernstedt – årets bäst klädda kvinna på ELLE-galan 2020

17 jan, 2020 
AvEmma Castman
Hedda Stiernstedt – årets bäst klädda kvinna på ELLE-galan 2020
Hedda Stiernstedt har röstats fram som årets bäst klädda på den prestigefulla ELLE-galan. För oss berättar hon om var hennes modeintresse kommer ifrån, hur hon ser på trender – och vad hon är mest och minst nöjd med i sin garderob.
Annons
Hedda Stiernstedt – Mitt modeintresse började när jag slutade klä mig för mänBrand logo
Hedda Stiernstedt – Mitt modeintresse började när jag slutade klä mig för män

Hedda Stiernstedt inledde sin skådespelarkarriär 2012 då hon medverkade i SVT-produktionen Portkod 1321. Därefter har hon bland annat synts i Monica Z, Studentfesten och Unge Sophie Bell.

Det stora genombrottet kom när Hedda intog rollen som Nina i den hyllade tv-serien Vår tid är nu. 2018 vann hon dessutom pris för sin insats i programmet, då hon kammade hem utmärkelsen årets kvinnliga skådespelare på Kristallen.

Vår tid är nu kommer verkligen alltid att vara en väldigt speciell period i våra liv. Vi har jobbat med det här så länge, vi är inne på vårt fjärde år snart och det är klart att det har betytt jättemycket för oss både privat och i arbetslivet, sa Hedda när vi träffade henne förra året.

Utsedd till årets bäst klädda kvinna

Nu kan Hedda lägga till ytterligare en utmärkelse på in meritlista. På ELLE-galan 2020 utsågs hon nämligen till årets bäst klädda kvinna, och motiveringen löd:

Annons

”Orädd, nyfiken och modeintresserad. Vi ser henne gärna i vintage. Men hon kan även konsten att bära upp samtidens mest avancerade modekreationer. Hennes tid är utan tvekan nu! Årets bäst klädda kvinna är Hedda Stiernstedt”.

Grattis, hur känns det?

– Det är alltid kul att vinna saker, haha. Nej jag skoja, det känns så klart kul. Jag har haft så himla roligt med mode de senaste åren. Jag har hittat någon rolig lekfullhet i det, så det känns väldigt roligt, just för att jag tycker att mode är roligt.

Hur skulle du beskriv din stil?

– Den är väldigt varierande, och väldigt lekfull. Jag går mycket på känsla bara. Jag är inte så trendbunden, även om jag kan haka på trender ibland.

Har du alltid haft ett modeintresse eller har det vuxit fram på senare tid?

– Nej det har inte alltid funnits där. Eller jag har alltid gillat det på något sätt, men tror att mitt riktiga modeintresse kom när jag slutade klä mig för män. Med det sagt menar jag att jag slutade vara en kropp i min kläder, och mer såg det som något kreativt och roligt. Det är inte ett måste eller ett tvång att se ut på ett speciellt sätt, utan det är bara kul.

Annons

När du går upp på morgonen, hur tänker du när du väljer kläder?

– Jag går bara efter känsla. Till 90 procent går jag runt i mjukisbyxor, eftersom att jag har ett jobb där jag blir klädd på plats, och jag är ganska slapp. Men jag har alltid varit en person som älskar att klä mig för fest. Jag har alltid varit ganska androgyn, mer maskulin till vardags. Men väldigt mycket ”gala” när det är fest. Det är kul att maxa.

Om vi snackar modeköp, vad är du mest nöjd med?  

– Jag är alltid på jakt efter en svinbra basgarderob. Jag älskar att hitta den perfekta t-shirten eller de perfekta jeansen. Men ska jag välja ett specifikt plagg så är det en gammal läderjacka som jag har haft sedan jag var typ 18 år. Det är så härligt med plagg som man verkligen har älskat sönder. 

Och om vi vänder på det – vad är ditt sämsta köp någonsin?  

– Jag blev kanske lite väl meddragen i den där cowboyboots-trenden som var för något år sedan, och kan erkänna att jag har lite för många sådana skor hemma.

Annons

Finns det någon modetrend du hoppas aldrig kommer tillbaka, och något du längtar efter att få klä dig i igen?

– Jag är ett ganska dåligt modeorakel och har inget bra sätt att förutspå trender på, utan går mer på vad jag har lust att klä mig i just nu. Men absolut, jag som så många andra trodde nog aldrig att axelvaddarna skulle komma tillbaka. Däremot har jag lärt mig att aldrig säga aldrig när det kommer till min egen stil. För helt plötsligt står jag där med axelvaddar, ett par cowboyboost och mom-jeans.

– Så vi säger så här – allt kan komma tillbaka och allt kan vara kul.

Och sist men inte minst, modeåret 2020 – hur tänker du kring det?

– Jag har gått ifrån det här jätteskojiga och färgglada till att bli väldigt sugen på beigea kostymer. Något tvärtemot det som varit. Men jag är som sagt inget modeorakel, det är bara min egen känsla.

Foto: TT

Läs mer: 

Annons