Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Black Friday 2023 – här är butikerna med bäst rea

23 nov, 2023 
Black Friday 2023
Fredagen den 24 november 2023 är det återigen dags för den berömda shoppingdagen Black Friday! Vi listar butikerna med bäst rea och erbjudanden inom mode, skönhet och inredning.
Annons

I november infaller en av världens största shopping- och readagar: Black Friday. Från att främst ha associerats med pangpriser på teknik har Black Friday, och numera även veckan den infaller på – Black Week – blivit ett givet inslag som spänner över de flesta branscherna. Med andra ord har det blivit det perfekta tillfället att passa på att uppdatera din basgarderob med tidlösa basplagg som du spanat på länge, fynda julklappar till nära och kära till ett bättre pris eller eller skämma bort dig själv lite extra med sköna skönhetsprodukter.

Streetstyle med beige och svarta outfits

När är Black Friday och Black Week 2023?

I år är datumet för Black Friday fredag 24 november 2023. De flesta butiker brukar dock tjuvstarta sina reor på måndagen samma vecka, alltså den 20:e november, och därför kallas hela veckan för Black Week. Den stora reaveckan följs även av Cyber Monday som brukar avsluta de flesta reorna (och ofta ha riktigt bra erbjudanden!) som i år är måndag den 27 november.

Annons

Psst! Redan lördagen 11/11 hade många nätbutiker rea i form av readagen Singles Day.

Vad är Black Friday?

Fenomenet Black Friday och Cyber Monday kommer ursprungligen från USA och markerar starten på julhandeln. 2013 var året som även Sverige uppmärksammade denna tradition och några svenska butikskedjor och e-handelsföretag valde att testa Black Friday-erbjudanden även här, med god framgång. Redan året efter hade över 45 butiker hoppat på trenden.

Dessa readagar är en perfekt chans att fynda välbehövliga saker till nedsatta priser. Det kan dock vara lätt hänt att gå vilse i readjungeln och beställa hem sådant som du varken har planerat att köpa i förväg eller som du sannolikt inte kommer använda i någon större utsträckning framöver. För att guida dig till hur du tänker och planerar dina inköp på bästa sätt har vi därför även samlat våra bästa rea-tips.

Butikerna med bäst rea under Black Friday, Black Week och Cyber Monday 2023

Här har vi samlat de bästa butikerna att hålla koll på under Black Friday i november 2023. Och kom ihåg – listan uppdateras kontinuerligt under dagen!

&

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

R

S

T

U

V

W

Å

  • Åhléns – unika erbjudanden varje dag: bland annat 30 % på Wera, CW by Carin Wester och Åhléns Home samt 30 % på doft för medlemmar
5 tips – så shoppar du smart på reanBrand logo
5 tips – så shoppar du smart på rean
Annons