Helena Christensen för Odd Molly. Till vänster: Helena fotograferad liggandes i sanden på en strand med vass i bakgrunden. Hon har en kort klänning med långa ärmar. Klänningen är mönstrad i röda och rosa mönster. Till klänningen bär hon gulbruna boots som slutar under knät. Till höger: Helena fotograferad sittandes på ett skrivbord i trä. Hon bär grön klänning med blommönster i olika färger och har en bukett med ljusblå blommor i knät.

Helena Christensen för Odd Molly - igen.

Spana in årets randiga sommarmode – 14 fina shoppingtips!

Helena Christensen i en av grön klänning med blommönster på. I knät ligger en stor bukett med ljusblå blommor och på fötterna har hon gladiatorsandaler med remmar i beige. Klänning från Odd Molly.

Helena Christensen återvänder som modell för klädesmärket Odd Molly i deras Pre-fall 2021 kollektion.

Helena Christensen var en av 90-talets hetaste modeller men vi inspireras fortfarande av hennes snygga look! I samband med att hon gör come back som modell för Odd Molly berättar hon om sin privata sommarstil, hur hennes karriär startade och vad hon gör idag.

Du var en stor del av Supermodell-eran, hur började allt?

– Jag var 20 år när jag flyttade till Paris för att arbeta som fotograf och modell och jag hade turen att få stanna där under flera år och arbeta med båda mina yrken parallellt. Jag arbetar fortfarande inom båda områdena.

Så stylar du vitt – sommarens härligaste trend

Saknar du någonting från den gamla tiden?

– Det finns så många otroliga minnen från den tiden men jag kan faktiskt inte säga att jag saknar det. Jag älskar hur jag arbetar nu och min karriär har gett mig så många möjligheter och jag vill fortsätta och ta det ännu längre.

Du arbetar som fotograf, berätta mer om det!

– Jag har arbetat som fotograf lika länge som jag varit modell. Jag är otroligt tacksam över att jag fått jobba med något som jag är så passionerad över och fått lära mig mer om fotografi samtidigt som jag fått upptäcka världen som modell. Ett av mina viktigaste jobb är att ha fått jobba som fotograf för UNHCR. Jag är Goodwill ambassadör och får resa runt med dem och berätta om deras arbete genom mina bilder. Att få har något i livet som man känner sån glädje och passion över är inget jag någonsin kommer ta för givet.

Helena Christensen sittandes i sanden på en strand med vass i bakgrunden. Hon har en kort tunika-klänning med uppvikta ärmar. Klänningen är mönstrad i rosa, rött, vitt och svart. Till det har hon brun-stövlar som slutar halvvägs upp på vaden. Klänning från Odd Molly.

Kampanjbilderna är fotograferade i och vid Helenas strandstuga på Danska kusten.

Vad inspirerar dig?

– Det är så mycket som inspirerar mig men mest av allt är det nog naturen. Jag förundras ständigt över allt det vackra som den erbjuder. Så mycket för ögat att se och sinnena att uppleva! Jag är också väldigt inspirerad av musik, framförallt jazz, blues, klassisk musik, indie och raggae. Jag lyssnar alltid på jazz på morgonen. Filmer och böcker och såklart även konst inspirerar mig och jag kan bli gråtfärdig när jag ser något som verkligen påverkar mig.

6 moderegler du inte ska följa

Berätta om din sommarstil, hur gillar du att klä dig?

– När jag är i Danmark brukar jag gå runt i baddräkt hela dagen lång, jag tar på mig den på morgonen och är vid havet största delen av dagen tills solen går ner. Jag älskar sommarklänningar och mixen av vintage och färgglada, böljande klänningar i en eklektisk mix av mönster. Det är därför jag verkligen gillar Odd Molly, de har verkligen prickat in min stil!

Vad har du för personlig koppling till märket Odd Molly?

– Odd Molly har en unik skandinavisk design och har alltid varit sanna mot sin identitet. När jag bär deras plagg känner jag att jag är en del av deras historia. Jag har en stark koppling till Danmark och Skandinavien och välkomnar varumärken som lyckas förmedla känslan från den magiska platsen i världen.

Läs mer och shoppa kollektionen här!

5 kändispar som har separerat i år
1:31

Efter reklamen: 5 kändispar som har separerat i år

(1:31)

Slå på ljud
Mest läst