Trendar: ModetrenderStylingtipsShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmodeKungligt mode

H&M erbjuder fossilfri leverans vid onlineshopping

24 feb, 2020 
AvEmma Blomberg
Nu kan du välja ett mer klimatsmart leveransalternativ när du handlar online från H&M. Syftet är att göra e-handeln mer hållbar och priset är detsamma som för vanlig frakt.
Annons

Intresset för en mer hållbar livsstil är större än någonsin. Samtidigt har det aldrig varit så enkelt att få kläder och accessoarer hemskickade och returnerade till och från butik. Den senaste tiden har klimataspekten därför bivit viktig även inom e-handel.

Och det är just inom e-handel som H&M tar nästa steg i att erbjuda sina kunder i Sverige en mer hållbar shoppingupplevelse. Nu meddelar den svenska klädkedjan nämligen att de inför valmöjligheten att använda ett fossilfritt leveransalternativ vid shopping online. Initiativet är en del i företagets arbete för att leda förändringen mot en mer hållbar modebransch med målet att bli klimatpositiva senast 2040.

– Vi är glada att se ett ökat intresse för hållbarhet hos våra kunder och jobbar ständigt för att ge dem större möjlighet att göra fler enkla och hållbara val i vardagen. Därför känns det spännande att våra tjänster i butik nu kompletteras med ett klimatsmart leveransalternativ för vår kund online, vilket även driver utvecklingen mot en mer hållbar e-handel, säger Filip Ekvall, landschef för H&M Sverige.

Annons

Så fungerar det

Det är med hjälp av frakttjänsten Instabox, som levererar varor till så kallade smarta skåp, som H&M nu har möjlighet att erbjuda detta mer klimatsmarta leveransalternativ. Samarbetet innebär en garanti för att den förbrukning som avser H&M:s paket täcks till hundra procent av fossilfria drivmedel och bilarna som levererar klädkedjans paket körs med bränslet HVO100, en förnybar diesel. Leveransen sker till ett av Instabox cirka 400 skåp runt om i landet där du sedan med hjälp av en kod kan hämta ut ditt paket.

Att välja fossilfri leverans när du handlar kostar 39,90 kronor, vilket är samma pris som för H&M:s billigaste leveransalternativ. Du kan både få paket skickade till dig och göra returer med den nya leveransmetoden.

Sedan tidigare erbjuder bland annat Apotea och Ikea fossilfri leverans vid e-handel.

Foto: H&M, bild från designsamarbetet med Joanna Ortiz.

LÄS MER:

Annons