Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmode

Höstens 10 stora modetrender

26 sep, 2019 
AvSarah Thörnqvist
På ingång! Dressade kavajer, starka färger och en skön 70-talskänsla. Låt dig inspireras av höstens trender – och vinnarna fångar vi här.
Annons

1. Rutigt

Bilden är för inspiration, bilden är tagen i New York i samband med modeveckan för AW19.

Rutigt är den största trenden för säsongen och syns i allt från skotskinspirerad Från klassiska varianter till utstickare i knalliga färger – rutorna syns från topp till tå.

2. Minimalism

Modell på catwalk
Victoria Beckham AW19.

Minimalismen är här för att stanna. Välj raka snitt, enkla modeller och en tidlös färg- skala. Vill du bryta den neutrala färgskalan är rött en favorit att matcha alla beige toner med. Blanda blanka material med grövre för en uppdaterad look. Och vill du bryta den neutrala färgskalan är rött en favorit att matcha med de beiga tonerna.

Annons

3. Pricken över i

Bild för inspiration.

Sommarens trend med snygga spännen och hårdekorationer håller i sig. I höst hjälper de till att göra stilen ännu mer personlig.

4. Färgfest

Bilden är tagen i samband med Paris modevecka och är tagen för inspiration.

Rosa, gult, rött och blått är bara några av alternativen till de traditionella höstfärgerna. Perfekt för dig som gillar att synas. Säsongens färgstarka trend syns ofta på minimalistiska plagg med tidlös känsla. En trendig uppdatering för både kavaj och kostym.

Annons

5. Retrokänsla

Celine AW19.

1970-tals vibbarna håller i sig. Stilen är dressad med fokus på smala kavajer, mönstrade plagg och stora skjortkragar. Hellånga kjolar och kavaj med breda slag gör looken.

6. Kavajen

modell på catwalk
Fendi AW19

Kavajen passar till det mesta, allt från kjol till jeans. Satsa på en modell med herrig känsla i antingen snitt eller mönsterbild.

Annons

7. Romantiskt

Modell på Erdems visning
Erdem AW19

Stora blommor, rött och rosa, mjuka tyger och feminin passform. Nu sveper årets mest romantiska modetrend in.

8. Grunge

Modell på Michael Kors visning
Michael Kors AW19

Svarta plagg, mycket rutor och definitivt ett par grova kängor – grungen gör comeback. En lång svart kappa i skinnimitation eller skinn sätter stilen. Rutorna är förstås också ett hett kort.

Annons

9. Skor

Bilden är tagen i samband med Milanos modevecka för AW19.

Spetsiga tår, bekväm passform eller maskulin touch – vad väljer du i höst? De grova snörskorna och kängorna är här igen. Snyggt till både en maskulin och feminin look. Kjol och stövlar är en favoritkombo. Men sneakers är fortfarande alltid rätt.

10 Skinn i alla varianter

catwalk tods
Tods AW19.

Modevärlden fortsätter att satsa på skinn och fusk- varianterna är fler och snyggare än någonsin. I höst är skinnbyxan är i fokus och de trendigaste valen är de vida modellerna eller de ankellånga med utställt benslut.

Annons