Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmode

Så lyckas du med höstens färgstarka trend – här är bästa stylingtipsen

28 okt, 2021 
Trendiga färger hösten 2021
Den härligt färgsprakande stilen piggar upp både dig själv och din omgivning men kan också kännas hopplöst svårburen. Hur matchar man de färgstarka plaggen? Och vilka färger passar egentligen tillsammans? Vi har samlat de bästa stylingtipsen för att få trenden att fungera i vardagen!
Annons
5 Super trendiga boots i vinterBrand logo
5 Super trendiga boots i vinter

I takt med att livet efter pandemin sakta börjar återgå till det normala satsar modeskaparna på en hoppfull och optimistisk design. Därför ser vi nu extra mycket av glada och klatschiga trendfärger i höstmodet. Men även om man tycker att det är snyggt med färg kanske många upplever att det känns svårburet och väljer därför hellre säkra kort i form av svart, vitt och beige. Därför har vi samlat de bästa stylingtipsen som hjälper dig att lyckas med den färgstarka trenden.

Annons

Trendiga och färgstarka outfits hösten 2021

Den som vill vara extra trendig den här säsongen väljer plagg eller accessoarer i glada kulörer. De internationella modehusen visade upp både gult, rött, blått, lila och olika nyanser av rosa på catwalken. Det finns med andra ord gott om alternativ av välja bland, men viktigast är egentligen inte vilken färg du väljer utan ATT du bär färg. Här ger vi dig fem enkla stylingtips som gör trenden lättburen och får plaggen att funka till vardags.

Annons

Stylingtips nr 1: Matcha med basfärger

Att välja något enstaka färgglatt plagg och sedan matcha med neutrala nyanser är det allra enklaste sättet att börja införliva mer färg i vardagsgarderoben. Vilken klatschig nyans du än väljer kan det inte bli fel när du matchar med svart eller vitt. Ett säkert kort helt enkelt!

Darja Barannik bär upp höstens färgstarka trend
Darja Barannik bär tre starka färger men väger upp med basplagg i vitt och svart.
Den färgstarka trenden syntes på modeveckan i London
Knallblå byxor matchas enklast med vitt och svart.
Annons
Starka färger i & Other Stories höstkollektion
Grönt har stylats med svart i & Other Stories höstkollektion.

Stylingtips nr 2: Välj matchande set

Genom att välja matchande överdel och underdel slipper du fundera på vilka färger som passar bra tillsammans - något som annars kan vara lite klurigt. Satsa på en enda färg som du verkligen gillar både upptill och nedtill och matcha sedan med accessoarer i basfärger så är du alltid rätt. Det ger en riktigt färgstark look utan att du sticker ut alltför mycket i flera olika nyanser.

Tine Andrea i trendigt färgstark outfit
Matchande set i stickat är helrätt i höst.
Annons
Staud visar färgstarkt höstmode 2021
Staud visade upp matchande lila plagg i höstens kollektion.

Stylingtips nr 3: Börja med detaljer

Är du ovan vid att bära färg är det enklast att börja i liten skala. En väska, ett par skor, eller kanske bara ett smycke i en stark färg kan vara tillräckligt för att pigga upp stilen, få den att kännas trendig och samtidigt ge dig vanan som gör att du kanske vågar dig på att bära mer färg efterhand.

Trendiga färgstarka accessoarer i Off-Whites höstkollektion
Blå accessoarer blir en färgstark detalj hos Off-White.
Annons
Jason Wu visar färgstarka skor i höstkollektionen
Jason Wu sätter skorna i fokus i höstkollektionen.
Thora Valdimars i outfit med färgstarka accessoarer
Thora Valdimars matchar nedtonade plagg med knallröda accessoarer.
Annons

Stylingtips nr 4: Ton-i-ton

Om man inte är en erfaren fashionista är det inte det lättaste att veta vilka färger som funkar bäst ihop. Men genom att hålla dig inom samma färgfamilj och istället välja olika nyanser av en och samma färg blir det sällan fel. Att klä sig ton-i-ton är dessutom supertrendigt just nu!

Gröna färger i Alberta Ferrettis höstkollektion 2021
Tre nyanser av grönt hos Alberta Ferretti.
Lila tröja och byxa från Uterque
Uterqüe stylar olika lila nyanser tillsammans.
Annons

Stylingtips nr 5: Nedtonade nyanser

Det är superhärligt med klatschiga toner men är du ovan vid att bära färg och inte vill sticka ut alltför mycket kan det räcka gott och väl med lite mer nedtonade nyanser. Du behöver exempelvis inte välja den allra grällaste gula tonen utan istället satsa på solgult eller senapsgult. Nedtonade färger räknas också som färg!

Jeanette Madsen bär trendig street style outfit
Välj solgult istället för klargult.
Färgstarkt i Hermes höstkollektion 2021
Matcha din rosa topp med vinrött istället för klarrött för en mer lättburen look.
Annons