Det bästa säsongslösa modet - plagg som funkar året runt
0:22

Efter reklamen: Det bästa säsongslösa modet - plagg som funkar året runt

(0:22)

Slå på ljud

Vi ser dem överallt just nu: i modemagasinen, på street style-scenen och, inte minst, på stjärnornas fötter. Höstens hetaste sko är ett par svarta loafers. Gärna med en vit strumpa i. Vilken modell som helst funkar egentligen, men den allra mest åtråvärda loafern kommer från Prada.

Trenden med loafers är egentligen långtifrån ny. Och Pradas klassiska loafers har många år på nacken. 32 år, närmare bestämt. De lanserades för första gången 1991 och har, under årens lopp, uppdaterats ett antal gånger.

Tillsammans med Pradas nylonväskor har skorna gett modehuset en signaturlook: preppy med en spännande twist.

Sin nuvarande form, mer chunky, inspirerade av den senaste Y2K-trenden, har skorna haft i omkring tre års tid, sedan 2020. De nygamla skorna kom i en perfekt tid, i samband med covidpandemin, då många började klä sig mer bekvämt.

För ja, är det något Pradas loafers är så är det bekväma. Pricken över i är förstås Pradas triangelformade logotyp i silvermetallic, en logo som bland annat består av House of Savoys vapen, en symbol som har inkorporerats i Pradas logotyp sedan 1919, då huset utsågs till officiell leverantör till ”the Italian Royal Household”.

Så stylar du höga stövlar i höst – modeexpertens råd

Få våra snabba, enkla och supergoda recept direkt i din inkorg - klicka här!

Så stylar du dina loafers hösten 2023

Så, hur stylar man då sina loafers? Skorna är, som sagt, trendigare än någonsin. Vårt tips? Inspireras av hur stjärnorna bär dem. Bella, Gigi, Kendall och Hailey har alla Pradas klassiska loafer i garderoben.

De bär dem ofta tillsammans med jeans och t-shirt. Eller till minikjol. De vita ankelsockorna hänger med, i varje outfit! Den danska influencern Pernille Teisbaek har också satt stilen: i loafers, läderkavaj och kort svart kjol. Hennes outfit, som visades upp på Instagram, har inspirerats tusentals kvinnor.

En tid var Pradas loafers så populära att de inte gick att få tag på, utan kö. Men numera finns de både online och i butik. Och inte minst på andrahandsmarknaden. Priset? Runt 10 000 kronor. Vi säger bara: long live the loafer!

Mest läst