Trendar: ModetrenderStylingtipsShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmodeKungligt mode

Så stylar du höga stövlar i höst – modeexpertens råd

23 aug, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Så kan du styla stövlarna.
Nu när hösten närmar sig åker gärna de knähöga stövlarna fram – men hur ska du styla dem om du lämnat stuprörsjeansen bakom dig?
Feminas moderedaktär Michelle Lannerhjelm ger sina bästa tips på hur du stylar dina höststövlar på ett snyggt och trendigt sätt.
Annons
Här är skorna du borde satsa på i höstBrand logo
Här är skorna du borde satsa på i höst

När det blir kallare temperaturer är vi sugna på att plocka fram höstkläderna – och inte minst höstskorna. Många har nog ett par klassiska knähöga skinnstövlar som de gärna använder år efter år, men hur stylar du dem på ett moderiktigt sätt?

Under många år har den självklara parhästen till de knähöga stövlarna varit stuprörsjeansen, men hur matchar man sina boots nu när de flesta har lagt stuprörsjeansen att vila allra längst in i garderoben? Feminas moderedaktör Michelle Lannerhjelm har flera bra alternativ för dig som vill ha på dig knähöga stövlar, men som inte längre använder stuprörsjeans.

Annons

Det allra mest trendkänsliga är att våga ta dina lösare jeans och använda dem på samma sätt som de gamla stuprörsjeansen.

– Älskar du trender och vill ha något mer vågat? Då är den pösiga byxan med den höga stöveln en supermatch. Stoppa in bensluten i stövlarna och lämna byxan puffig och voluminös. Välj bland allt från säsongens trendiga, vida jeans till tidlösa kostymbyxor, säger Michelle Lannerhjelm.

Street style, jeans i stövlar.
Pösiga jeans i knähöga stövlar är ett trendigt modeval.

Klassiska stylingen av knähöga stövlar

Känns det lite för vågat för dig? Då finns det ett mer klassiskt alternativ, som går att få till med en modern twist. Att använda klänning eller kjol till knähöga stövlar är helt klart ett elegant och tidlöst val, men om du tar en trendig maxikjol till stövlarna har du plötsligt en av höstens hetaste outfits.

Annons
Street style, stövlar och lång kjol.
Bland besökarna på Köpenhamns modevecka var det flera som valde att matcha stövlarna med en längre kjol.

– För dig som helst bär något enklare, matcha de höga stövlarna med en kjol eller klänning. Den långa maxikjolen i denim är ett trendsäkert val som definitivt passar till höstens alla tillställningar! Kommer kylan ikapp, addera ett par sköna strumpbyxor, säger Michelle Lannerhjelm.

Annons