Brigitte Bardot, Elsa Hosk.
Det bästa säsongslösa modet - plagg som funkar året runt
0:22

Efter reklamen: Det bästa säsongslösa modet - plagg som funkar året runt

(0:22)

Slå på ljud

Elsa Hosk, Kendall Jenner, Hailey Bieber, Dua Lipa är några av världens just nu främsta modeförebilder, och de är alla överens om samma sak: I höst är Bardot-urringningen som är den snyggaste modedetaljen.

Brigitte Bardot.

Ikoniska Brigitte Bardot hade en otrolig stil på 60-talet.

Foto: Loomis Dean

Inspirerad av den ikoniska franska skådespelaren Brigitte Bardots otroliga stil på 1960-talet är den här ”off shoulder”-urringningen med bara axlar och till synes nedhasade axelband på armarna på allas läppar. Den sensuella överdelsmodellen ökade kraftigt i popularitet i samband med årets filmfestival i Cannes när prinsessan Kate Middleton bar en klänning med sådan ringning, och har sedan dess synts överallt på stjärnorna och i butik.

Så stylar du enkla basplagget: Katie Holmes hyllas för sin snygga look

Elsa Hosk bär franska trenden

Svenska toppmodellen Elsa Hosk hyllas ständigt för sin stil, och har också lanserat kollektionen Helsa Studio där hon bland annat har klänningar med just Bardot-urringning. Även trendiga Hailey Bieber har flertalet gånger fotograferats med off shoulder-toppar av olika snitt.

På modehusets visningar för vintern 2023-2024 har den retrodoftande ringningen varit en återkommande detalj på många klänningar – bland annat kan vi se det på Gannis visningar. Märken som Saint Laurent, Vivienne Westwood och Jean-Paul Gaultier.

10 snygga och mysiga pilejackor att bära i höst

Gemensamt för många av stjärnorna är att de låter urringningen tala för sig själv, och skippar de stora halsbanden som stjäl fokus.

Källa: Vogue.

Mest läst