Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Höstens härligaste modetrender 2021 - moderedaktören guidar

14 jul, 2021 
AvJENNY FREDRIKSSON
FotografTT
Höstens trender Femina
Vilka är de härligaste trenderna att se fram emot hösten 2021? Inspireras av en snygg höstpalett, snygga silhuetter och härliga vardagspaljetter Femina ger dig försprång till säsongens härligaste trender, finaste färger och snyggaste plagg.
Annons
Moderedaktören tipsar: Sensommarens snyggaste klänningarBrand logo
Moderedaktören tipsar: Sensommarens snyggaste klänningar

1. Maxat 70-tal

Det är en härlig retroströmning i modehusens kollektioner som tar sig uttryck i maxade mönster och snygga skräddade snitt – som andas ett skönt, bohemiskt och bourgeois 1970-tal . Den härliga retrotrenden passar perfekt på klänningar i midi- eller maxilängd och i skräddade kavajer och byxor. Tips! En fin klänning är en utmärkt och en säsongslös investering, som man kan förändra med lätta stylingknep som att använda bälte för förändra silhuetten och uppgradera med stövlar och en lång cardigan när vintern närmar sig.

2. Lantlivslook

I höst kan vi verkligen frossa i rutor, snygga kavajer och rejäla boots. Inspirationen kommer från ett pittoreskt lantliv med stilrötter från Storbritannien. Tänk den engelska drottningen på Balmoral med sjalett, veckade kjolar och rejäla stövlar redo för långa promenader på lansbygden. Här hittar vi också eleganta ridsportsinfluenser som snitsiga kavajer, motiv från hästvärlden som pryder allt från blusar, scarfs och accessoarer.

Annons
Snygg poncho med beige hatt Elisabetta Franchi
Bruna kläder från Hermes
Jacka i tweed Gucci x Balenciaga
Annons

3. Chic afterski

Denna trenden är ett något oväntat och kul tema som har inspirerat modehusen. Det är poppiga dunjackor, handstickade balaklava, eleganta skidoveraller i franskt snitt som sticker ut. En perfekt trend för det kyliga Skandinavien oavsett om man är i närheten av en skidbacke eller inte. Tips! Ett par rejäla snöboots är ett perfekt sätt att närma sig trenden. Investera in en dunjackan i en piffig färg som piggar upp i vintermörket.

4. Färgterapi

Injicera din garderob med lite modeenergi i form av säsongens härligaste färgskala av mandarinorange, giftgrönt, syragult och fuchsiarosa. Denna färgexplosion är en naturlig utveckling av sommarens härliga färgtrend som verkligen tuffar på. Ett perfekt sätt att ta del av trenden är att investera i en härligt knallförgat ytterplagg i form av en kappa eller jacka - passar perfekt till vardagsgarderobens basplagg i neutrala toner. Tips! Den färgmodiga satsar på en helmonokrom look med matchande överdel och underdel.

Rosa klänning och svart sjal från Versace.
Annons
Grön kappa i oversize från Prada.
Orange set från Salvatore Ferragamo

5. Stilsäker scarf

Alla modedesigners med huvudet på skaft har satsat på en detalj i höst, nämligen scarfsen i alla typer av stilar och stylingmanér. Sjaletten började redan bubbla i våras och i höst tar modehusen den till nya eleganta höjder i frasigt siden. Den klassiska sidenscarfsen snyggt knuten under haken har också en självklar plats på höstens trendkarta. Tips! Testa dig och känn efter vilken scarfsperson du är i höst – glammig filmstjärna med snyggt knuten scarf eller en mer nonchalant sjalettlook?

Annons

6. Dunjackan

Höstens hetaste nyckelplagg är en cool, blank, puffig dunjacka. Ett plagg som passar vårt skandinaviska klimat perfekt. Jackan är lättmatchad och den smälter lätt in vår garderobs övriga plagg samt att den är varm och skön. Tips! Det finns också gott om längre varianter, dunkappor är ett superviktigt inslag i trendbilden. Matcha med en grov känga med en rejäl sula för en praktiskt och bekväm look.

Snygg grå dunjacka från Michael Kors
Lång svart dunjacka från Ermanno Scervino
Annons
Mönstrad dunjacka från Louis Vuitton

7. Paljettparty

Det finns ett uppdämt kollektivt sug efter fest och glam och i modevärlden tar det sig uttryck i form av massa härligt glittriga paljettkreationer. Modemärken i alla prisklasser har gjort en storsatsning på vackert helglittriga kreationer och men också satsa på att strössla paljetter på vardagsplaggen för en extra lyxig effekt. Tips! Det bästa är att man kan använda sin paljettplagg till vardag, matcha med plagg i skön yllestruktur eller jeans för en snygg modern vardagsstil.

Silvrig paljettklänning Louis Vuitton
Annons
Tweedkostym med paljetter från Chanel
Guldiga paljettbyxor från Alberta Ferretti

8. Helstickat

Stickade plagg i alla former från klassiskt stickade tröjor till byxor, kjolar och coloutter har varit i hetluften det senaste året. De är perfekta mysplagg som passar vårt skandinaviska klimat och tillsammans med en global pandemi som har gjort att man spenderat mer tid hemma och utomhus. Höstens uppstickare på plaggfronten är den hellånga stickade klänningen. Enkel att bära och man är kittad klar bara med ett plagg. Tips! Matcha den stickade klänningen med mysiga inneskor hemma och ett par snygga stövlar när du ska gå ut.

Annons
Stickade plagg i grönt i monokrom look
Beige stickat set från Acne
Stickat set i vitt med beige väska
Annons
Annons