Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmode

Här är höstens trendigaste kjol

10 aug, 2023 
Höstens trendigaste kjol
Sugen på ny modeinspiration?
Just nu pågår höstens stora modeevent för oss nordbor, Köpenhamns modevecka inför de kommande kollektionerna 2024 – och både på catwalken och bland besökarna syns de allra hetaste trenderna, nu och framöver.
Ett av plaggen som är i blickfången är en särskild kjol.
Här kan du läsa allt om trenden, se inspirerande bilder och ta del av våra bästa stylingtips!
Annons
Från trasiga jeans till Alice Bah Kuhnkes ELLE-galaklänningBrand logo
Från trasiga jeans till Alice Bah Kuhnkes ELLE-galaklänning

Köpenhamns modevecka inför vår- och sommarkollektionerna 2024 är i full gång. Kort sagt, den som törstar efter nya trender behöver inte leta länge till – eftersom både visningarna och streetstyle-modet bjuder på massvis av inspiration!

I fjol såg vi maxikjolens status fullkomligt skjuta i höjden och i år är det tydligt att en ny slags kjol definitivt har jobbat sig upp på trendlistan och blir kvar där under 2024.

På modeveckan dominerar trenden totalt, både på catwalken och bland visningarnas trendsäkra besökare. Den populära kjolen flörtar såväl med trenden med synliga underkläder, som med det nakna modet med skira material.

Annons

Höstens trendigaste kjol är naturligtvis den transparenta!

Trendig kjol
A. Roege Hoves visning inför SS24.
Transparent kjol
Annons
Genomskinlig kjol
Köpenhamnsbaserade Remain Birger Christensen visar upp sin kollektion inför SS24.
Annons

Så stylar du den transparenta kjolen

Den transparenta kjolen kommer i alla möjliga slags utföranden och kan stylas på många olika sätt.

Här är åtta inspirerande streetstyle-looks med den genomskinliga kjolen – och våra bästa tips på hur du kan styla den stora trenden.

Kjol med synlig trosa

Virkad kjol

Trenden med att låta underkläderna vara synliga fortsätter stå stark. Bär din transparenta kjol med en body eller en rejäl trosa om du vill hänga på den vågade stilen!

Annons

Kjol över byxor

Stickad kjol

Du som är förtjust i den avslöjande kjolen men inte vill gå runt Kalle Anka-style (överdel, ingen underdel) kan absolut bära den över byxor. En stickad eller virkad kjol med stora öglor gör sig exempelvis supersnygg på ett par brallor.

Transparent kjol med kavaj

Spetskjol

Vill du låta din transparenta kjol vara just transparent och visa lite ben – men ändå dölja trosorna? Med en lång överdel, såsom en t-shirt, skjorta, jacka eller kavaj så hänger du på det genomskinliga modet – men kan fortfarande känna dig klädd.

Annons

Kontrasterande kombination

Ballerinakjol

Ett spännande sätt att bära den transparenta kjolen på är att leka med kontraster, dels med färger men också material. Att låta en skir, vit kjol möta ett par stickade, grövre byxor i jordtoner bäddar exempelvis för en spännande outfit. Låt stilarna, färgerna och materialen klatscha!

Spetskjol

trendig kjol 2024

En av de mest populära transparenta kjolarna är definitivt spetskjolen. Det nätta och romantiska plagget kan du med fördel kombinera med tuffa plagg och accessoarer i läder, för att bryta av.

Annons

Över- och underkjol

Trendig kjol 2023

Ytterligare ett sätt att bära den transparenta kjolen på är att ta till en underkjol, eller kanske ett par cykelbyxor. Det är ett enkelt och bärbart sätt att haka på trenden!

Semitransparent kjol

Maxikjol

Den genomskinliga kjolen behöver inte heller vara särskilt avslöjande. Med en mer semitransparent kjol behöver du inte tänka så mycket, utan styla den precis som din vanliga.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons