Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: ModetrenderStylingtipsShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmodeKungligt mode

Snygga höstkläder för dam – 10 nyckelplagg att satsa på i år

12 jul, 2024 
Årets trendigaste höstkläder hittar du här!
Det är ännu inte dags att välkomna höstkläderna i garderoben – men vi börjar gärna fundera över höststilen redan nu! Vi listar säsongens snyggaste plagg och accessoarer som är helrätt att bära i år.
Annons
Femina stylar #1 – Tre sätt att styla dig inför jobbetBrand logo
Femina stylar #1 – Tre sätt att styla dig inför jobbet

Sommaren är fortfarande i full gång, och även om vi fortfarande har fullt fokus på våra sommarkläder kan vi inte låta bli att även börja snegla på årets höstmode 2024! Den kommande säsongen satsar vi på höstkläder i neutrala toner samt sköna hösttröjor och en snygg höstklänning. Även skräddade plagg som kostymen och kappan välkomnas i garderoben. Scrolla ner för att se de bästa höstkläderna 2024.

Streetstyle med grå kostym
Shutterstock

Hur ska man klä sig i höst?

Hur du ska klä dig den här säsongen är såklart helt upp till dig själv, men om du vill satsa på en trendig stil kan du satsa på kläderna i listan nedan.

Annons
  • Kostymen: Skräddat är extra inne den här hösten och syns i många olika utföranden.
  • Stickad tröja: Den stickade tröjan har synts på många av höstens modevisningar, och är perfekt att låta stå i fokus eller styla lager på lager.
  • Välsittande jeans: Ett par bra jeans är ett måste i varje höstgarderob, och i år finns det inget trendigare än ett par vida jeans med lös passform.
  • Loafers: På fötterna bär vi loafers i år, en klassisk sko som är enkel att styla.
  • Tidlös väska: Satsa på en vardagsväska som håller stilen och passar till allt – gärna i mocka.
  • Långärmad topp: Komplettera t-shirtgarderoben med en långärmad tröja som går att klä upp och klä ner.
  • Midi- eller maxikjol: Den långa kjolen är extra rätt under hösten, oavsett om du väljer en lång jeanskjol eller en klassisk satinkjol.
  • En bra kappa: Är det någon säsong du ska satsa på en riktigt bra kappa är det i år. Välj gärna en oversized modell som blir ett coolt modestatement.
  • Svart klänning: Den lilla svarta är alltid rätt och syns extra mycket i år, oavsett om du väljer en mer klassisk variant eller med spännande detaljer.
  • Boots: Med ett par boots i läder eller mocka klär du upp vilken outfit som helst, då de går att bära med allt.

10 tidlösa höstkläder 2024 – köpen att satsa på

Komplettera höstens trendfärger med neutrala och tidlösa plagg som kostymen och de klassiska jeansen. En snygg höstkappa är ett säkert kort och kläder med smickrande passform sätter stilen. Femina guidar dig till kläderna att satsa på i år!

2/10

Tröja i merinoull

& Other Stories

En bra stickad tröja är något av det viktigaste i höstgarderoben, och den får gärna vara gjord i värmande material som den här ribbade varianten i en blandning av merinoull och bomull.

3/10

Vida jeans

Ellos

Ett par jeans som sitter riktigt bra fungerar till alla tillfällen och är ett plagg du kommer sträcka dig efter i garderoben gång efter gång. 2024 finns det inga trendigare jeans än de vida, som dessa i en snygg blå nyans.

4/10

Loafers

Vagabond

Vagbonds klassiska modell Alex är en favorit hos många, och vi förstår varför! De är den perfekta kombinationen mellan slim och chunky, och kommer att vara lika snygg med jeans som med strumpor i till klänningen.

5/10

Stickad klänning

Ellos

En svart klänning går att bära till många olika tillfällen, särskilt med den design som den här vadlånga varianten har. Den är finstickad och har korta puffärmar, lite mer åtsmitande passform upptill samt ett vackert fall i kjolen, Bär den under kappan, med kavajen eller ett skärp i midjan i höst – möjligheterna är oändliga.

6/10

Body

Spanx

En långärmad topp med figurnära passform är perfekt att komplettera garderoben med utöver den klassiska t-shirten. Den går att bära under såväl den stickade tröjan som kavajen, och är dessutom riktigt snygg med mini- eller midikjolen till fest. Denna variant har en vacker båtringning och tack vare att det är en body blir den inte knölig under exempelvis satinkjolen.

Annons
7/10

Lång jeanskjol

Lindex

Den långa jeanskjolen har gjort storslagen comeback i garderoben den gångna säsongen och kommer att vara det perfekta alternativet till jeansen även i höst. Bär den med allt från höga stövlar till ankelboots eller sneakers – den passar med det mesta1

8/10

Väska

Little Liffner

Den bruna mockaväskan är en av sommarens trendigaste accessoarer och den kommer att hålla stilen även i höst. Satsa på en klassisk variant som matchar höstens nyanser perfekt och som kommer hålla stilen många år framöver.

Annons
9/10

Kappa

Cos

Kappan är ett klassiskt inslag under hösten, men 2024 står den extra mycket i fokus. Satsa på en stilsäker variant som vågar ta plats, precis som den här svarta ullkappan med en oversized design och dubbelknäppning.

10/10

Boots med fyrkantig tå

& Other Stories

En av de absolut största skotrenderna hösten 2024 är fyrkantig tå, precis som dessa ankelboots har. De har funnits hos & Other Stories länge och är ett tidlöst val som kommer hålla stilen år efter år.

Annons
Annons