Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: ShoppingtipsModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024

Inspireras av Lena Endres stil – plagg att satsa på

15 jun, 2021 
AvAnnika Norman
FotografTT
Lena Endre i vit t-shirt och plisserad, vit kjol med en svart rock över, står lutad mot en vinröd skinnsoffa i vad som ser ut som en hotellobby. På fötterna har hon chunky svarta kängor i skinn med silverfärgade nitar på. Hon ler med huvudet lätt på sne. Bredvid bilden på Lena är sex olika bilder på plagg som påminner om det hon har på sig. Vit t-shirt, vit-kjol, svarta kängor med nitar, svart trenchcoat och halsband och örhängen formade som ringar i silver och svart.
Lena Endre. T-shirt, 599 kr, Samsoe samsoe. Kängor, 1 800 kr, Steve Madden. Halsband och örhängen, Astrid & Agnes, 899 respektive 599 kr. Trenchcoat, 900 kr, Weekday. Foto: TT
Skådespelerskan Lena Endre har verkligen en klassisk stil med en rejäl twist. Grova kängor med nitar, chokers och synliga accessoarer livar upp hennes look. Men Lena är inte bara ett fan av basplagg utan satsar gärna på både mönster och färg. Inspireras av hennes coola klädstil!
Annons
Örhängen, hoops, gulfärgade med vita små, runda detaljer på. Det ser ut som stenar men är gjorda av porslin. Örhängen från Sägen.
Örhängen, Sägen.
Lena Endre på röda mattan. Hon har på sig en sidenrock och en matchande sidenkjol med stora, färglada insekter och skalbaggar på. Under rocken har hon en svart, tunn polotröja med en guldfärgad choker över som sitter runt halsen. Hon har örhängen som matchar choker, creoler och har även ett långt halsband med en stor skalbagge som berlock. På ena fingret har hon en ring med en stor, guldfärgad skalbagge på och i den andra handen håller hon en svart clutch med dekorationer vid handtaget. Kjolen slutar under knäna och under bär hon höga kängor i svart med massa silverfärgade nitar på.
Lena Endre på Gulbaggegalan. Foto: TT
Annons

Extra allt!

Kavaj i vit siden med stora, färgglada insekter och skalbaggar på. Rock från Max Jenny.
Kavaj, Max Jenny.

På Guldbaggegalan dök Lena upp på röda mattan i en outfit prydd med just det, baggar! Kjolen och den tillhörande rocken kommer från svenska märket Max Jenny och till de redan utmärkande kläderna adderades många och stora smyckena som verkligen fick ta plats. När det kommer till den här looken verkar målet ha varit “more is more”.

Annons

Så här fixar du Lenas Guldbagge-look!

Vit siden klänning med kort ärmar och rundad hals. Markerad midja och vid kjol. Midi-längd. Klänningen är vit men har massa stora, färgglada insekter och skalbaggar på tyget. Klänning från Max Jenny.
Klänning, Max Jenny.

Gillar du insekter i kombination med siden? Kanske inte någonting du funderat över men om du gillar kombon så har vi shoppingtipsen för dig!

Mönstrad kavaj

Sidenrock med insektsmönster från Max Jenny. Läs mer och köp klänningen här!

Mönstrad klänning

Matchande klänning med mönster med skalbaggar och insekter från Max Jenny. Läs mer och köp klänningen här!

Svart, tunn polotröja i figurnära modell. Polo från Cos.
Polotröja, Cos. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten!

Det bästa med att köpa ett mönstrat set är att du kan dela upp det när du känner för det! Antingen går du all in eller så kör du din mönstrad överdel med en enkel t-shirt och dina favoritjeans.

Annons

Svart polotröja

Bred guldfärgad halschoker i i stel modell. Vita runda detaljer på. Halschoker från Sägen.
Halsband, Sägen.

En svart, klassisk polo är ett utmärkt plagg att ha i garderoben. Nu hoppas vi dock att det inte kommer vara svart polotröje-väder alltför ofta i sommar... Läs mer och köp polotröjan här! (reklamlänk)

Statement choker

Örhängen, guldfärgade med vita rund detaljer. Örhängen från Sägen.
Örhängen, Sägen.

En choker är verkligen ett statement-smycke och kan vara riktigt coolt till en enkel outfit. Oavsett om du bär ditt tajta halsband över en polo eller till ett mer urringar linne så ger det din outfit det lilla extra! Läs mer och köp halsbandet här!

Annons
Silverfärgat halsband med stor berlock formad som en skalbagge. Från Maja Ternström från Designtorget.se.
Maja Ternström/Designtorget.se

Utmärkande örhängen

Örhängen som tar plats är en av årets stora trender. Självklart behöver du inte välja de andra största eller längsta varianterna. Ett par hoops med snygga detaljer räcker gott och väl. Läs mer och köp örhängena här!

Halsband med maffig berlock

Guldfärgad ring formad som en stor skalbagge. justerbar. Ring från Ioaku.
Ring, Ioaku.

Är du ett fan av roliga accessoar så är djurformade smycken kanske någonting för dig? Det här halsbandet drar garanterat blickarna till sig! Läs mer och köp halsbandet här! (reklamlänk)

Annons

Statement ring

En maffig ring lyfter genast din look! Någon sa att man skulle ha en riktigt stor ring efter man fyllt 40 och så kanske det är? Oavsett så gillar vi de oversizade ringarna som sticker ut, insekt eller ej… eller om vi fyllt 40 eller inte. Läs mer och köp ringen här!

Svart avlång clutch med fyra hål för fingrarna prydda med dödskallar och strass. Väskan är stel och prydd med massa små, runda silvriga nitar/prickar. Clutch från Alexander McQueen.
Clutch, Alexander McQueen/Mytheresa.com. Klicka på länken för att komma direkt till produkten!

Rockig kuvertväska

Grova ankelboots i svart skinn med silverfärgade nitar på tårna och längs med sulan. Boots från Scorett.
Boots, Tiamo/Scorett.

En lyxig clutch är extra roliga att plocka fram om det är dags för fest! De klassiska små kuvertväskorna från Alexander McQueen ger din klädsel en rockig touch. Läs mer och köp clutchen här! (reklamlänk)

Annons

Grova boots

Grova boots är skor som passar lika bra året om. Snyggt till rock och jeans under höst och vår men precis lika användbart under sommaren då de är perfekta att balansera upp söta sommarklänningar med. Läs mer och köp bootsen här!

Lång, benvit klassisk trenchoat med bruna knappar och knyt i midjan. Trenchcoat från H&M.
Trenchcoat, H&M. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten!
Lena Endre i uppsatt hår, vit volangblus med en vit trenchcoat över. Svarta byxor med hög midja och en axelremsväska med tunna band över överkroppen.
Lena Endre. Foto: TT

Kvinnlig klassiker

Trenchcoaten är ett av vårens hetaste ytterplagg och finns i många olika färger. En vit trench ger ett fräscht och sofistikerat intryck! Matchar du den med en svart och vit outfit har du en snygg baslook som passar till det mesta. Vill du hellre “liva upp” outfiten kan du lägga till ett par färgglada skor eller en väska i någon poppig ton, men svart och vitt är ju som bekant alltid ett säkert kort.

Annons

Till skillnad från förra outfiten så är den här looken istället “less is more”.

Klassisk trenchcoat

Halsband i silver med tunn kedja och med en liten, oval, slät berlock. Halsband från Efva Attling.
Halsband, Efva Attling.

Trenchen är en klädklassiker som i år känns hetare än på länge! Hittar du en snygg trenchcoat som du gillar kan vi garantera att du kommer ha användning för den i många år framöver. En så kallad tidlös klassiker. Läs mer och köp trenchcoaten här! (reklamlänk)

Vit, kortärmad blus med volang som börjar vid kragen och går neråt. Volangblus från Rodebjer.
Blus, Rodebjer. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten!

Romantisk blus

En romantisk sidenblus med volanger är exakt vad vi drömmer om just nu. Sockersöt, absolut men minst lika lätt att klä ner till en snygg vardagsblus. Läs mer och köp blusen här! (reklamlänk)

Annons
Svarta dressade byxor med pressveck och högmidja, Något smalare nertill. Byxor från Filippa K.
Byxa, Filippa K. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten!

Enkelt halsband

Enkla, minimalistiska smycken blir aldrig omoderna eller “fel” oavsett vad rådande smyckestrender säger. En tunt “varje dag”-halsband som du gillar är därför en investering. Läs mer och köp halsbandet här!

Axelremsväska i midre modell, svart med tunn, lång rem. Väskan är platt och fyrkantig och i crockomönstrad skinnimitation. Väska från Carin Wester.
Axelremsväska, Carin Wester/Åhléns. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten!

Lilla handväskan

Lena Endre klädd i ljusrosa, tajt, långärmad t-shirt och en vid kjol som slutar vid vaderna. Kjolen är vit med svartmönster föreställande gubbar som ser ritade ut. På ena axeln har hon en vit tygväska med bruna skinndetaljer och på fötterna har hon beiga sandaler med öppen tå. Naglarna är målade i en orange-röd nyans.
Lena Endre. Foto: TT

Den lilla cross over-väskan är praktisk och perfekt då den rymmer det du behöver men inte allt annat som du faktiskt inte behöver släpa runt på dagligen… Läs mer och köp väska här! (reklamlänk)

Annons

Kostymbyxan

Ett par svarta klassiska byxor är ett måste! De här byxorna kan kombineras i det oändliga och har hur många stylingmöjligheter som helst! Ett äkta go-to-plagg! Läs mer och köp byxorna här! (reklamlänk)

Romantisk elegans

Långärmad, tunn, tajt tröja i ljust rosa. Som en långärmad t-shirt. Topp från H&M.
Topp, H&M. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten!

En klassiskt feminin look är inte att förglömma och Lena Endre klär såklart även i det. Här finns inga hårda accessoarer som bryter av utan hela outfiten är feminin och romantisk från början till slut. En midi-kjol som slutar på vaden är ett smickrande plagg som du gärna kan matcha med öppna sandaler eller espadrillos.

Enkel bastopp

Midikjol med vidd. Svart och vitmönstrad med blommor och blad motiv.. Kjol från Mango.
Kjol, Mango.

En enkel topp passar till det mesta, såväl kjol som byxor. De flesta har en sån här långärmad t-shirt hemma i garderoben, dock i svart eller vitt. Testa gärna en i din favoritfärg! Läs mer och köp toppen här! (reklamlänk)

Annons

Midikjol

Sommarens skönaste plagg? Kjolen är bara att dra på sig och fungerar vid de flesta tillfällen till höga klackar, platta sandaler eller sneakers. Läs mer och köp kjolen här!

Canvasväska

Vit väska med bruna skinndetaljer och axelremmar. Väska från Polo Ralph Lauren.
Väska, Polo Ralph Lauren.

Visst får man lite skärgårdsvibbar av den här väskan? Den är gjord i canvas som är snyggt och tåligt och dessutom väldigt somrigt! Läs mer och köp väskan här!

Rött nagellack

Rött nagellack från Dior.
Nagellack, Dior. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten!

Se till att ta hand om dina naglar i vår och sommar! Självklart vill vi måla naglarna i någon härlig färg nu när sandalsäsongen äntligen är här! Läs mer och köp nagellacket här!

Annons

Kilklackar

Kilklackar med bastusula. Beiga i mocka med rem över tårna och runt ankeln.
Sandaler med kilklack, Tamaris.

Finns det något somrigare än bastklädda kilklackar? Vi tror inte det! De är dessutom det perfekta skovalet om du vill komma upp en bit utan att vingla runt på smala klackar. Läs mer och köp skorna här!

Victoria Silvstedt – 7 saker du inte visste om profilenBrand logo
Victoria Silvstedt – 7 saker du inte visste om profilen
Annons