Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Invest in Her lanserar smycken som hyllar mödrar världen över

22 maj, 2019 
AvIda Gustafsson
Den framgångsrika duon Camilla Läckberg och Christina Saliba har tillsammans med smyckesdesignern Emma Israelsson tagit fram en smyckeskollektion som är tillägnad alla mammor.
Annons

Camilla Läckberg och Christina Salibas investbolag Invest in Her har för andra gången tagit fram smycken tillsammans med svenska smyckesdesignern Emma Israelsson. Kollektionen som fått namnet Queen Mom lanseras i dag den 22 maj och smyckena är en fortsättning på Queen-kollektionen som lanserades sommaren 2018. Smyckena som är tillverkade i silver och guldförgylld mässing är tillägnad alla mammor runt om i världen

– Vår nya kollektion är en kärleksförklaring till alla starka, fantastiska mammor därute. Mammor uträttar hjältedåd varje dag och det tycker vi ska uppmärksammas. Därför har vi tagit fram ”Queen mom”- kollektionen. För att alla mammor ska känna sig som Queens. Varje dag, säger Camilla Läckberg, författare och grundare av Invest in Her.

Tillsammans med den andra halvan av Invest in Her, Christina Saliba, arbetar de för att skapa ett mer jämställt näringsliv och de investerar i svenska bolag som har kvinnor som målgrupp.

Smyckeskollektionen består av halsband, berlocker och ringar som är präglade med orden ”Queen Mom”. Halsberlocken går även att beställa i 18 K guld och hela kollektionen går att köpa via Emma Israelsson.com. Varumärket Emma Israelsson arbetar även för att stötta kvinnor ute i världen. Sedan 2015 skänker Emma Israelsson 10 procent av sina totala intäkter till Nobel fredspristagaren Dr Denis Mukweges arbete på Panzisjukhuset i Kongo, där våldtagna kvinnor och barn får vård och omsorg.

Annons

– Vi har blivit bättre på att lyfta kvinnor i samhället idag men det är så fantastiskt att även få visa alla mammor och även de som idag kanske hunnit bli mormor och farmor att vi ser och uppskattar alla de sätt de uppoffrat sig själva för att uppfostra starka kvinnor och män. Jag tänker också på alla kvinnor som har fått ta en modersroll i situationer där det kanske inte har funnits någon mamma. Det känns fint att få hylla dem alla, säger Emma Israelsson, grundare av smyckesvarumärket Emma Israelsson Stockholm.

 

Annons