Sofia Wistams sminktips för mogen hy

05 okt, 2023 
AvAino Oxblod
FotografEmmy åman.
Sofia Wistam.
Sofia Wistam har jobbat i tv-branschen i över 30 år, och har arbetat med alla de bästa sminköserna.
Nu berättar tv-programledaren hur hon fått ändra inställning till smink med åldern – och om tipsen från proffs.
– Sen jag blivit äldre går jag alltid på rekommendationer, säger hon.
Annons
5 saker om Sofia Wistam som du kanske inte vissteBrand logo
5 saker om Sofia Wistam som du kanske inte visste

Sofia Wistam är en av Sveriges mest folkkära tv-profiler. Hon slog igenom redan i början av 90-talet, och har genom åren synts i program som Stadskampen, På rymmen, När & Fjärran och Sofias änglar. Numera är hon också välkänd podcastprofil och smyckesdesigner, där hennes smyckesmärke By Sofia Wistam precis öppnade sin första butik i centrala Stockholm.

När man har arbetat i tv-branschen så länge som Sofia Wistam är det inte konstigt att ha arbetat med alla de duktigaste och mest erfarna sminköserna och stylisterna. Men det är mest i jobbsammanhang som Sofia Wistam bär smink.

– Jag sminkar mig sällan privat, jag tycker om att förvandlas med smink. Typ när jag jobbar i tv då sminkar mig för att bli tv-Sofia eller ”Sofia som ska gå på fest”. Men då vill jag också hålla ner sminket annars. Men bra hudvård är viktigt, alla dagar i veckan, säger hon.

Annons

Sofia Wistams sminkändring för mogen hy

Hon funderar över skillnaden mellan att sminkas som ung, och när man är äldre med mogen hy, och kommer fram till att hon numera vill ha professionella rekommendationer när det kommer till nya sminkprodukter – hon vill inte chansa och leka med sminket, för risken är större att det inte sitter bra i ansiktet.

– Sen jag blivit äldre går jag alltid på rekommendationer, eller om någon har testat produkten på mig först. Yngre människor kan välja smink efter vad som ser coolt ut på en kändis, eller köpa saker som en ren chansning. Men jag går på rekommendationer från proffs.

Vilka rekommendationer får Sofias änglar-profilen då? En omtalad ögonkräm som har blivit viral är svaret.

– Det senaste jag fick rekommenderat var en ögonkräm från Peter Thomas Roth, som ska ta bort rynkor och påsar under ögonen, som ett mirakel. Sen har jag inte så mycket påsar, men rynkor har jag.

Annons