Trendar: ShoppingtipsModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024

Jeanstrenden som ger intrycket av långa ben

13 mar, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Jennifer Aniston i bootcut jeans.
Få jeansmodeller är så klassiska som bootcut-jeansen.
Den smickrande jeansmodellen gör att det ser ut som att du får extra långa ben, och har varit en favorit hos kändisarna genom åren.
Så här stylar du den snygga jeansmodellen!
Annons
Behind the scenes: Så stylar du vårens nya denimmodeBrand logo
Behind the scenes: Så stylar du vårens nya denimmode

Efter många år då de fått ta ett steg åt sidan i förmån för stuprörsjeans och raka modeller så har bootcut-jeansen hittat tillbaka in i värmen, samtidigt som många andra trender från början av 2000-talet också är hetare än någonsin. Eftersom få jeansmodeller är så förknippade med millenieskiftet och det tidigare 00-talet som de utsvängda jeansen är det knappast förvånande att de är tillbaka på modekartan.

Jennifer Aniston har bootcut.
Jennifer Aniston bar bootcut under inspelningen av The morning show.

Redan 2022 började bootcut-jeans dyka upp på modeikoner som Kate Moss och modellen Mica Argañaraz, vilket Vogue skrev om då. Men den smickrande trenden håller i sig in i 2023, och är det perfekta alternativet för de som inte vill satsa på de mer iögonfallande cargojeansen eller som inte känner sig bekväma med baggyjeansen. Med långa bootcutjeans parade med ett par klackar kan du enkelt ge intrycket av riktigt långa och stiliga ben.

Annons

Så kan du styla bootcut-jeansen

Stylisten Sam Remer hyllar trenden på sajten Women and home:

– Bootcut-jeansen har tålmodigt väntat på att få ta över efter stuprörsjeansen. Det är verkligen dags igen för den här universella stilen. Det verkar som att varje gång utsvängda eller vida byxor blir moderna igen, så är bootcut en utspädd favorit som blir standard-formen. Generation Z älskar allt som har med 90-tal att göra och kan inte få nog av utsvängda jeans, oavsett om det är med låg eller hög midja.

Sam Remer konstaterar att jeansmodellen passar alla oavsett kroppsform och stil. På catwalken är det främst jeansen med låg midja som är heta, och längden på jeansbenen varierar. Styla jeansen med toppar som betonar din torso för att balansera ut de vida jeansbenen. En klassisk look är att para dem med en kavaj eller skinnjacka, beroende på hur formell du vill vara.

– Bootcut-jeans är en universell look som kan kläs upp med hjälp av en kavaj, eller bäras mer avslappnad med en läderjacka.

Om du vill styla med kavaj, välj en i storleken större som slutar på låret för snyggast look.

Kendall Jenner i jeans 2023.
Kendall Jenner gillar bootcut-jeans.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons