Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Kelly Gale lanserar sin debutkollektion med RS Sports

13 mar, 2023 
AvMichelle Lannerhjelm
FotografTT/ Pressbilder RS
Kelly gale intervju Rs Sports
Kelly Gale är den svenska supermodellen som vi känner igen från vita duken och visningar för märken som Chanel och Victoria's Secret.
Nu tar stjärnan steget och blir designer – i en exklusiv intervju med Femina berättar hon om debutkollektionen och avslöjar sina bästa modeknep.
– Jag själv skulle aldrig bära kläder som inte sitter skönt, för då skulle jag känna mig obekväm och lite osäker.
Annons
Merja Haanpää om deltagandet i Hotell RomantikBrand logo
Merja Haanpää om deltagandet i Hotell Romantik

Snön yr runt ett vackert sekelhus på Karlaplan. En gammal hiss med skjutdörr går sakta men säkert upp till högsta våningen. Loftet är stort och hon har satt sig till rätta i soffan. Hon skrattar och säger att det var tur att hon kom fram innan stormen knackade på dörren. Håret och sminket är on point. Hon är iklädd ett par svarta höga stövlar, matchat med några älskvärda plagg från hennes egna debutkollektion.

Kelly Gale – En kvinna med 4 titlar

Kelly Gale är en inspirerande ung kvinna som har gått sin egen väg. Redan som 12 år gammal upptäcktes hon av en modellagentur i Göteborg och det var där hennes resa startade.

– Man ska våga göra det som känns rätt för en själv, även fast det kanske inte förstås av de i ens omgivning, säger Kelly.

Annons

I dag, 15 år senare har hon 4 starka titlar – affärskvinna, framgångsrik supermodell, skådespelare och numera designer. Hon har hunnit med mycket under åren, allt från modevisningar för exklusiva modehus som Chanel och Alaïa, Angel i Victoria's Secret Fashion Show till att skådespela i den nya filmen Plane.

RS Sports x Kelly Gale – Kollektionen

Hon berättar stolt om sin debutkollektion som hon skapat tillsammans med den världskända tennisspelaren Robin Söderlinds företag, RS Sports. Redan vid 5 års ålder spelade Kelly tennis och det är tydligt att hennes kärlek för sporten fortfarande är stor. Genom att kombinera sin bakgrund i modebranschen med sin passion för tennis, utvecklade hon sin första designkollektion.

Vi blickar mot ett fång av lyxiga sportplagg med ett fokus på komfort och feminina
snitt – som man ska känna sig snygg i! Det som ger kollektionen det lilla extra är att plaggen går att använda till mer än bara träning.

Kelly gale Kollektion vit tshirt dam kort kjol vit kjol tenniskjol

– Komfort är viktigt för mig, då jag inte vill ha på mig något som inte är bekvämt. Sen så ville jag att plaggen skulle kännas snygga – men det är inte alltid lika lätt att hitta något som både är snyggt och bekvämt. Så det var en stark grund för kollektionen, säger hon och fortsätter:

Annons

– Sen försökte jag få in olika designs som kanske inte är så vanligt i Sverige, som man ser mer i USA. Tanken är att man ska kunna ha kläderna till vardags med, nu har jag på mig kashmirtröjan och kjolen som jag matchat med mina stövlar och min svarta skinnjacka. Så man kan verkligen styla alla plagg till vardags!

RS sports matchande set dam
Kelly Gale bomberjacka minikjol
Denna älskvärda jacka är en Limited Edition utgåva och det finns bara 100 (!) stycken.

För Kelly är komfort A och O – både när det gäller hennes klädkollektion såväl som i vardagslivet.

– Som jag nämnde tidigare är det viktigt för mig att man ska känna sig bekväm. Jag själv skulle aldrig bära kläder som inte sitter skönt, för då skulle jag känna mig obekväm och lite osäker. Det bästa tipset jag fått är av min stylist Elisabeth Sulcer. Inför event så har jag någon gång sagt "Jag har inte fått dresscoden än men kan jag ha på mig den här tror du?" hon fortsätter:

Annons

– Då säger alltid Elisabeth "Du kan ha på dig vad du vill, det spelar ingen roll. Tänk inte på vad andra tycker eller vad de har på sig, så länge du känner dig självsäker så spelar det ingen roll. Du ska bara bära det du känner dig bekväm i." Så det har jag tagit efter i min vardag. Jag går inte så mycket efter trender utan jag bär det jag tycker är snyggt och vad jag tycker passar min kropp.

kelly gale x RS Sports

Kelly Gale avslöjar sitt bästa modeknep

Förutom att kollektionen innehöll ett fång av älskvärda sportfavoriter så får vi inte nog av modeinspo. Kellys bästa go to-plagg är både lättstylat och stilsäkert – som nästan alla har hemma i garderoben!

Vad är ditt go to-plagg?

– Skinnbyxor av olika slag! Vida, lösa, tighta eller olika färger. Just nu har jag ett par nya skinnbyxor från märket Cult Naked, det är veganskt. Det är ett par lila byxor som jag tycker jättemycket om.

Skinnbyxan är ett perfekt val som fungerar lika bra till vardag som till fest – och det finns en mängd varianter att välja bland. I vår toppar den lila kulören topplistan och Kelly Gale är en av alla modeikoner som visar vägen.

Kelly Gale

Namn: Kelly Gale.

Född: 14 Maj 1995.

Bor: Venice, Los Angeles, USA.

Familj: Pojkvännen Joel Kinnaman.

Aktuellt: Sin kollektion med RS Sports och skådespelerska.

Joel Kinnaman Joel Kinnamans flickvän Kelly Gale
Kelly Gale och hennes pojkvän Joel Kinnaman, som vi känner igen från tv-rutan som skådespelare.
Annons