Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Jeanstrenden som gör att du ser kortare ut – enkla stylingtipset

22 nov, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTiktok.
Att det är inne med pösigare och lösa jeans är det nog få som har missat.
De trendiga jeansen kan dock göra att benen ser kortare ut, speciellt om du redan är kort – men det finns ett enkelt stylingknep som ger längd till benen.
– Du behöver inte sluta använda dina pösiga favoritjeans, det räcker med att styla dem korrekt, säger modeprofilen Meytal, som kallas ”Fashion mom”.
Annons
Säsongens snyggaste jeansBrand logo
Säsongens snyggaste jeans

Att baggy jeans njuter av sin tid i rampljuset just nu har nog de flesta märkt – lösare, pösiga jeans syns på allt fler och har ökat drastiskt i både utbud och försäljning senaste året.

Men de trendiga jeansen kan få benen att se kortare ut, och speciellt personer som redan är korta kan se ut att ha kortare ben än de kanske vill. Tiktok-profilen Meytal, som kallas ”Fashion mom”, har gjort en video som nu sprids på det sociala mediet – där hon tipsar om hur du bäst bär de trendiga jeansen för att få långa ben.

Hon börjar med att ha på sig ett par trendiga baggy jeans, och matcha dem med höstens modesko, ballerinaskon.

– Om du är kort, bär inte dina jeans på det här sättet. Du kommer se ut som ett moget småbarn. Gör det inte, säger hon i videon, och fortsätter:

Modeexperten rekommenderar inte pösiga jeans med ballerinaskor.

– Vissa trender passar bara inte tillsammans. Du behöver inte sluta använda dina pösiga favoritjeans, det räcker med att styla dem korrekt, speciellt om du är kort. Att ha ballerinaskor till kommer göra att du ser ännu kortare ut.

Annons

Matcha jeansen med vanliga skon

Om du vill få långa ben i ett par pösigare jeans rekommenderar Meytal att styla jeansen med klackar. Om du inte känner dig bekväm med klackar så föreslår hon något som ger jeansen lite mer kontrast och höjd än den platta ballerinaskon.

– Om du vill ha en platt sko, så testa detta – ett par sneakers. Vilken speaker som helst: en med högt skaft, en springsko, en klumpig sneaker. Allt det kommer balansera ut de lösa jeansen på ett sätt som en nätt ballerinasko inte gör, säger Meytal i videon.

För den som gärna vill ha ballerinaskor till jeans, kanske till våren, föreslår hon att matcha med en annan typ av jeansmodell för att ge mer längd till benen.

– Men om du älskar ballerinaskon och inte vill ha stuprörsjeans så har du ett bättre alternativ här. Jeans med raka ben som slutar vid ankeln. De är inte pösiga jeans, inte stuprörsjeans, utan raka ben.

Annons