Det här är Jill Biden
1:12

Efter reklamen: Det här är Jill Biden

(1:12)

Slå på ljud

Förra veckan åkte presidentparet Joe Jill Biden till Storbritannien på sin första resa över Atlanten som just sittande president och Första dam. Ett av resans huvudsakliga mål sägs vara att skapa samhörighet med de europeiska ledarna igen, efter att tidigare presidenten Donald Trump valt att alienera sig från dem med sitt fokus på ”Amerika först”.

Medan Joe Biden bland annat har mött franska presidenten Macron, så har Jill Biden umgåtts med Kate Middleton, brittiska prins Williams hustru och tillika landets framtida drottning.

5 saker som gör Jill Biden helt unik som first lady i USA

Piken mot Melania Trump

När Jill Biden stöttade maken på torsdagen förra veckan valde hon att ha på sig en svart kavaj med ordet ”love” på ryggen – något många ser som en passning mot Melania Trump. 2018 bar dåvarande Första damen en jacka med texten ”I really don't care, do u?” – alltså ”Jag bryr mig verkligen inte, gör du?” – skrivet över ryggen, när hon och Donald besökte barn som hade blivit separerade från sina föräldrar vid den mexikanska gränsen.

De två jackorna bredvid varandra.

MANDEL NGAN, BRENDAN SMIALOWSKI

När Jill Biden fick frågor om texten på ryggen så höll hon dock tyst om Melania, och fokuserade i stället på ett mer allmänt kärleksbudskap.

– Jag tycker att vi tar med oss kärlek från Amerika. Det här är en global konferens, och vi försöker förena hela världen. Och jag tror att det är viktigt just nu att människor får känna samhörighet med alla länderna och känna hopp efter året med pandemin, sa Jill Biden.

Det är inte första gången Jill Biden väljer att ha kläder med textbudskap. Förra året under presidentkampanjen bar hon svarta stuprörsjeans med ordet ”Vote” – ”rösta” – på varje vad.

Underliga detaljen i bilden på Joe och Jill Biden får alla att skratta

Mest läst