Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Underliga detaljen i bilden på Joe och Jill Biden får alla att skratta

05 maj, 2021 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Joe och Jill Biden med paret Carter.
Presidentparet Joe och Jill Biden besökte den forna presidenten Jimmy Carter och hans fru Rosalynn.
Men efter det namntunga mötet så är det inte politik som diskuteras – utan den absurda bild som har visats upp.
”Kan inte sova på grund av gigantiska Biden”, skriver en person.
Annons
5 Saker om Joe Biden du inte vissteBrand logo
5 Saker om Joe Biden du inte visste

President Joe Biden och Första damen Jill Biden besökte nyligen tidigare presidenten Jimmy Carter och hans fru Rosalynn Carter i Plains i Georgia. Det var presidenternas första möte sedan Joe Biden tog över som president i januari.

CNN skriver att paret Biden ville hälsa på eftersom Jimmy Carter och hustrun inte kunde vara med på insvärningsceremonin i januari, på grund av coronapandemin och deras höga ålder.

– Det var härligt att träffa president Carter. Det påminner mig om att jag var den första personen som stöttade honom utanför Georgia. Vi satt och pratade om gamla tider och han introducerade mig för en av sina vänner, en präst han ville att jag skulle lära känna. Och det var trevligt med Rosalynn också, sa Joe Biden till reportrar efter mötet med Carter.

Annons

Storleksskillnaden mellan Carter och Biden fascinerar

Men samtalsämnena mellan de två presidenterna och presidentfruarna är inte det som har blivit en snackis efter mötet. I stället är det bilden som publicerades i samband med mötet.

På bilden sitter Jimmy och Rosalynn i varsin fåtölj, medan Jill Biden står på knä bredvid Jimmy och Joe Biden på knä bredvid Rosalynn. På bilden ser paret Biden ut att vara enorma, medan paret Carter ser ut som små dockor i jämförelse.

”Grabben vad är grejen med storleksskillnaden mellan de här människorna, vad fan är det som händer här”, undrar en person förvirrat på Twitter, och sätter ord på det alla undrar över.

Vad det egentligen är som har gjort att det ser ut att vara så stor storleksskillnad är svårt att säga – även om Joe Biden är närmare 185 centimeter lång och paret Carter med sina 96 och 93 år har blivit mindre med åren, så borde inte skillnaden vara så stor.

– Även om naturliga fysiska förändringar på grund av hög ålder kan spela in en roll här, så tror jag inte ålder krymper så mycket. Proportionerna på Jimmy Carters fötter jämfört med resten av hans kropp så ser det konstigt ut, säger Carly Earl, fotograf på The Guardian Australia, till Refinery 29.

Annons