1:26

Efter reklamen: 14 kändisar som burit likadana kläder på röda mattan

(1:26)

Brooke Shields och Rowan Francis Henchy

När Brooke Shields dotter Rowan skulle gå på bal i skolan hade hon inte på sig vilken klänning som helst. Istället var det mammans ikoniska röda klänning från Golden Globes-galan 1998.

”Jag trodde det var en speciell kväll när jag var nominerad till en Golden Glove och bar den här klänningen 1998, men inget hade kunnat förbereda mig på att se min dotter bära den på sin bal”, skrev Brooke Shields.

Angelina Jolies oväntade hårmiss

Cindy Crawford och Kaia Gerber

När modellen Kaia Gerber fyllde 18 år och firade det med en stor fest uppdaterade hon en av sin mammas mest ikoniska outfits från tiden som supermodell – läderklänningen signerad Gianni Versace som hon bar på VMA-galan 1992. Kaia valde dessutom att styla håret lika voluminöst som hennes mamma hade på galan.

Drottning Silvia och kronprinsessan Victoria

Kronprinsessan Victorias Nobel-klänningar brukar alltid vara vackra, men men 2018 reagerade världen lite extra när hon gjorde en hommage till sin mamma, drottning Silvia. Hon bar nämligen sin mammas Nobel-klänning från 1995 –alltså23 år senare. Den bakelseliknande klänningen, med rosa liv, guldband i midjan och stor silverkjol, var från Nina Ricci.

Anders Wiklund/TT

Diana Ross och Tracee Ellis Ross

Diana Ross dotter Tracee Ellis Ross är skådespelare i serier som Black-ish, och har blivit lika mycket av en stilikon som sin världskända mamma. 2017 gjorde hon en blinkning till en av Dianas scenklänninar, med en paljettbeströdd klänning från Moschino.

Här är David Bowie och supermodellen Imans dotter Alexandria idag

Madonna och Lourdes Leon

Vi minns alla Madonnas klassiska ”bröllopsklänning” i vit tyll som hon bar på VMA-galan 1984 – och det gör hennes dotter Lourdes också. På ett evenemang i november 2018 kanaliserade hon sin mammas ikoniska look med en egen klänning i vit tyll.

Elizabeth Hurley och Damien Hurley

En av supermodellen Elizabeth Hurleys mest kända outfits är den svarta klänning med guldiga säkerhetsnålar av Versace som hon bar på mitten av 90-talet. Hennes son, modellen Damien Hurley, bar en svart kostym med säkerhetsnålar av samma märke.

Källa: Marie Claire.

5:00

Efter reklamen: The Storytellers – Lyssna med Sanna

(5:00)