Trendar: ModetrenderStylingtipsShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmodeKungligt mode

Kate Middletons perfekta vardagsstil – klassiskt brittiska detaljen

22 nov, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Prinsessan av Wales, Kate Middleton.
Prinsessan av Wales, Kate Middleton, är känd för sitt modesinne både till vardags och till fest.
Nu hyllas hon för sin klassiskt brittiska vardagsstil, och visar det perfekta sättet att bära jeans på ett sätt som aldrig blir omodernt.
Annons
10 unika bilder på Kate Middleton genom tidernaBrand logo
10 unika bilder på Kate Middleton genom tiderna

Kate Middleton, den brittiska prinsessan av Wales, är som fru till kronprins William av England inte bara en av världens mest kända kungligheter – hon är också en stor modeförebild för miljontals kvinnor över hela världen. Det hon väljer att ha på sig under officiella åtaganden och på röda mattan blir snabbt trendigt, och säljer slut på sajterna.

Men Kate Middleton går inte bara klädd i vackra galaklänningar och tjusiga kostymer och dräkter, till vardags kan hon ha en mycket mer jordnära klädstil. När prinsessan nyligen besökte Dadvengers, ett community för pappor och deras barn i norra London bar hon en look som är sinnebilden av brittiskt mode, skriver Vogue.

Annons
Kate Middleton, prinsessan av Wales.
Kate Middleton bar jeans och svarta chelseaboots.

Prinsessan valde en vit tunnstickad tröja med svarta ränder, och till det en klassisk vaxjacka från Barbour. Benen kläddes i sköna jeans i otvättad denim med lite bootcut, och på fötterna hade hon ett par svarta chelsea-kängor. En perfekt outfit för att möta familjer utomhus i höstvädret, men samtidigt behålla sin kungliga elegans.

Vaxjackan är en riktig stapelvara i den brittiska kungafamiljen, och många förknippar den nog med bortgångna drottning Elizabeth II, som ska ha valt att behålla sin 25 år gamla Barbour-jacka i stället för att få en ny när märket ville skänka henne en uppdaterad jacka i present. Men även andra kungligheter som kung Charles II och prinsessan Diana har burit en variant av jackan.

Annons
Kate Middleton, prinsessan av Wales, i jeans och vaxjacka.
Kate Middleton träffade familjer i London.

Kate Middleton skänker också mycket inspiration gällande hur hon bär och stylar sina jeans. De tajta jeansen med stretch slutar en bit upp på ankeln och har en lätt bootcut, så hon slipper smutsiga fållor i höstregnet. De svarta chelsea-skorna har en grövre sula som ger lite edge åt outfiten, och samtidigt är praktiskt för att slippa bli blöt om fötterna!

Annons