1:08

Efter reklamen: Kändisbarnen som är bästa vänner – tack vare sina föräldrar

(1:08)

Slå på ljud

Supermodellen Kate Moss, 48, har passat över modellkronan till sin dotter Lila Moss, 19, som nu går i sin mammas fotspår. Lila har redan gått på catwalken på Paris Fashion Week och jobbar nu med märken som Fendi och Versace.

Lila Moss har diabetes typ 1, och har varit öppen med hur sjukdomen påverkar hennes liv. I en intervju med The Kit 2020 sa hon att hon ville hjälpa till att sprida kunskap om sjukdomen.

– Det syns inte på utsidan, ingen vet det bara av att kolla på dig. Jag har typ 1, sa hon till The Kit.

Och nu hyllas kändisdottern för just det – att hon sprider kunskap om diabetes, och stöttar andra unga med samma diagnos. På årets Met-gala dök Lila upp i en genomskinlig klänning där hennes vita glukosmätare på armen syntes tydligt igenom det genomskinliga tyget. Det fick många diabetessjuka att reagera positivt.

Hyllades på Met-galan

Lila Moss med mamma Kate Moss på Met-galan.

Doug Peters

Sjuksköterskestudenten Grace Cochran blev viral på sociala medier-appen Tiktok när hon gjorde en video där hon hyllade Lila Moss för att visa upp och normalisera sin glukosmätare.

– Det sänder ett viktigt budskap till ungdomar som lever med typ 1 diabetes, som visar att det aldrig är något att skämmas över att man bär livräddande medicinska hjälpmedel, säger hon till Insider.

Svenska kändisar och deras barn i (typ!) samma ålder

Nu har Lila Moss visat upp sin glukosmätare på nytt – den här gången i en reklambild med kläder från Fendi och Versace. På bilden som Moss publicerat inför sina hundratusentals följare på Instagram visar hon tydligt upp den vita, runda mätaren på armen, och gör ett tydligt ställningstagande för att det inte är något att dölja.

Bland kommentarerna är det många som uppskattar draget, konstaterar att de själva eller deras barn har diabetes, och uppskattar gesten.