Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

5 smarta sätt att klä dig elegant – utan att spendera hela lönen

10 okt, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
En elegant kvinna i skjorta.
Att klä sig snyggt och elegant behöver inte kosta skjortan.
Med några få smarta knep kan du få din stil att se moderiktig och lyxig ut, utan att lägga hela lönen på kläder.
Så här maxar du garderoben utan att ruinera dig själv!
Annons
Modechefens favoriter i höstBrand logo
Modechefens favoriter i höst

Att ha en snygg och elegant stil behöver inte nödvändigtvis handla om att ha en tjock plånbok. Genom att använda dina pengar smart och känna till några smarta knep kan du enkelt få den där lyxiga och stilsäkra garderoben och looken du vill ha, utan att hela lönen läggs på kläder varje månad.

Så här gör du för att få till den den där eleganta stilen som så många strävar efter, och se ut som att du har spenderat mer pengar än du egentligen har!

1. Välj rätt storlek

Vill du hitta kläder som du faktiskt kommer använda och känna dig snygg i länge är det viktigt att tänka på en sak – att de sitter skönt.

– Bry dig inte om vilken storlek som står på lappen, utan köpt det som sitter bäst och känns mest bekvämt. Känner man sig bekväm blir man automatiskt mer självsäker och per automatik snyggare, säger Feminas modechef Jenny Fredriksson.

Annons

2. Tänk på materialet

Material som linne och tweed ger ett lyxigt intryck utan att kosta alltför mycket. Genom att välja material som ser påkostade ut ser din stil dyrare ut än den nödvändigtvis är.

3. Kombinera olika material

Testa att blanda olika sorters material när du kombinerar dina outfits – denim, linne, silke och ull i olika kombinationer kan gör att du ser avslappnat chic ut. Du kan givetvis kombinera olika material beroende på årstid också.

4. Våga platta skor

Man behöver inte ha klackar för att ge ett moderiktigt intryck. Tycker du om att bära byxor eller kostym vid festligare tillfällen passar det minst lika bra med ett par trendiga ballerinaskor.

– Det här ger samma effekt som att bära rätt storlek i ens kläder – att vara bekväm gör en mer självsäker, säger Jenny Fredriksson.

5. Stoppa in tröjan

Det här är ett tips som är helt gratis, men som gör stor skillnad för helhetsintrycket! Genom att stoppa in t-shirten eller skjortan i linningen på byxorna eller kjolen får du en tidlös och sofistikerad look.

Inspirerad av: Stylecraze.

Annons