Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Klädbetygen i Melodifestivalen 2022 – så bra klär sig artisterna!

11 mar, 2022 
Betyg kläder klänningar outfits melodifestivalen 2022
Inför den stora finalen i Melodifestivalen 2022 har vi synat artisternas klädval i sömmarna för att se vem av dem som kammar hem priset för bästa scenklädsel. Här är klädbetygen på årets mellofinalister!
Annons
TV: Mello-artisterna som träffade kärleken på jobbetBrand logo
TV: Mello-artisterna som träffade kärleken på jobbet

I Melodifestivalen 2022 har vi fått se ett startfält där musikstilarna har varierat precis lika mycket som klädstilarna. I finalen bjuds vi på allt ifrån klassiskt svart till glammiga galaklänningar, regnbågsfärgad tyll och brinnande eldsflammor. Kläderna är en viktig del i ett scenframträdande, så vem av artisterna har lyckats allra bäst? Här är klädbetygen inför kvällens mellofinal!

Theoz

Det är alltid extra härligt att få se glada färger på scenen. Den här helblå looken med huvtröja och vadderad väst passar perfekt till 16-åriga Theoz såväl som till den fartfyllda poplåten han framför.

Annons

Betyg: 4 av 5

Theoz uppträder i melodifestivalen 2022.

Faith Kakembo

Är det Mellofinal så får det gärna glittra och gnistra lite extra! Faiths draperade paljettklänning sitter som en smäck och den är dessutom härligt färgstark vilket gör att hon verkligen hamnar i fokus på scenen. Pluspoäng för att klänningen matchar dansarnas kläder väldigt väl vilket gör att helhetsintrycket känns genomtänkt.

Betyg: 4 av 5

Faith Kakembo uppträder i melodifestivalen 2022.

Betyg: 5 av 5

Annons

Anders Bagge

Anders satsar på ett säkert kort i form av en svart manchesterkostym med en svart baströja under – en stil han ser ut att känna sig väldigt bekväm i. Klädseln är stilig och hade varit snygg både till vardags och till fest, men den är lite väl diskret som scenklädsel. Det hade behövs någon iögonfallande detalj för att piffa upp det hela.

Betyg: 3 av 5

Tone Sekelius

Tone gjorde helt rätt i att byta ut den svarta klänningen från deltävlingen mot en röd glänsande klänning med högsta glamourfaktor. Ett dramatiskt klädombyte på scenen är alltid roligt att se som tittare, och förvandlingen från beige trenchcoat till klarröd galaklänning ger en extra wow-effekt.

Annons

Betyg: 4 av 5

Tone Sekelius gör dramatiskt klädbyte på scenen i melodifestivalen 2022.

Cornelia Jakobs

Den magkorta tröjan är supertrendig i vår och likaså byxorna med mycket vidd. Cornelia prickar alltså in två av säsongens stora trender. Dessutom matchar hon med silverkedjor som rör sig i takt med henne vilket ger en extra rörelseeffekt på scenen. En modern och cool stil som passar henne helt perfekt!

Betyg: 5 av 5

Cornelia Jakobs uppträder i melodifestivalen 2022.

Cazzi Opeia

Man blir glad av att se någon som vågar ta ut svängarna extra mycket i valet av scenkläder. Men den här gången blev det lite väl mycket av det goda med både paljetter, regnbågsfärgad tyll, pompoms, pärlbroderi, revor och stora smycken.

Annons

Betyg: 1 av 5

Regnbågsfärgad klädsel för Cazzi Opeia i melodifestivalen 2022.

Robin Bengtsson

Precis som förra gången han medverkade i Melodifestivalen väljer Robin Bengtsson återigen en svartvit look med vit skjorta och svarta byxor. Visst passar han bra i klädseln men den känns aningen trist. Det vore kul att se honom prova något nytt!

Betyg: 2 av 5

Annons

John Lundvik

Den slappa tröjan och de vida jeansen känns mer som en vardagsklädsel än en scenklädsel. De lösa kläderna hade kunnat passa bättre till ett mer fartfyllt nummer där man måste kunna röra sig mycket. Till den här typen av smäktande ballad hade han gärna kunnat bära något mer uppklätt.

Betyg: 2 av 5

John Lundvik väljer avslappnad klädsel i melodifestivalen 2022.

Liamoo

Liamoo lyckas klä sig i svart från topp till tå utan att det blir det minsta tråkigt. Den här stilen med cargobyxorna, den korta glansiga jackan och bootsen passar honom riktigt bra. Cargobyxan är dessutom helrätt den här våren!

Annons

Betyg: 4 av 5

Liamoo i helsvart på scenen vid melodifestivalen 2022.

Klara Hammarström

Klara följer upp fjolårets silverfärgade sci fi-dräkt med ännu en iögonfallande dräkt och visar därmed att hon håller fast vid sin originella scenstil. Och om någon kan bära upp en wonder woman-dräkt med eldsflammor så är det Klara Hammarström. Hon kunde dock ha skippat skynket runt höfterna, men överlag är det en häftig scenlook.

Betyg: 4 av 5

Dräkt med eldsflammor blev Klara Hammarströms val i melodifestivalen 2022.

Medina

När man är en duo på scenen gäller det att få klädstilen att kännas sammanhållen, och de här två killarna matchar varandra som yin och yang i svart och vitt. Stilen passar både dem och den låt de framför. Snyggt dessutom att de piffar upp den monokroma stilen med matchande guldsmycken.

Annons

Betyg: 3 av 5

Anna Bergendahl

Annas hatt gör att hon ser ut som en modern cowboy men tyvärr stjäl också den stora hatten mycket fokus från klänningen som i sig är både snygg och figursmickrande med dekorativa draperingar framtill.

Betyg: 3 av 5

Anna Bergendahl i draperad klänning och hatt i melodifestivalen 2022.
Annons
Se också: Cornelia Jakobs - 5 saker du inte visste om artistenBrand logo
Se också: Cornelia Jakobs - 5 saker du inte visste om artisten
Annons