Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Köpenhamns modeveckas viktigaste trender för hösten 2023 – Feminas modechef väljer

03 feb, 2023 
AvJenny Fredriksson
Fotografjames Cochrane /Copenhagen fashion week
hösttrender 2023 Köpenhamns modevecka
Den danska modeveckan har precis avslutats och som vanligt levereras ett härligt och bärbart mode i världsklass! Här listar Feminas modechef Jenny Fredriksson de starkaste trenderna vi alla vill bära från Copenhagen Fashion Week för hösten 2023.
Annons

Den danska modescenen är verkligen vår favorit. Danskt modemärken är experter på skönt bärbara plagg med en lekfull twist. De är experter på färg och mönster. Nu har de också blivit mycket vassare på det eleganta skrädderiet som kostymer och riktigt snygga ytterplagg i ett modernt oversize snitt och en dämpad färgpalett - det bästa av två världar helt enkelt. Här hittar trenderna som Feminas modechef har valt ut trenderna, plaggen och färgerna som vi alla kommer vilja böra hösten 2023.

Behind the scenes: Så stylar du vårens nya denimmodeBrand logo
Behind the scenes: Så stylar du vårens nya denimmode

Brunt läder

En mjuk nyans av brunt är höstens trendigaste färg och vi ser det gärna på läderplagg av alla dess slag. Det gör sig väldigt bra på ytterplagg som puffiga jackor och svepande kappor. En brun läderkostym kan också vara höstens viktigaste investering. Bruna läderplagg är ett mjukare sätt att bära läder som lätt kan bli ganska hårt.

Annons
Saks Pott
Saks Pott
Gestuz aw 2023
Gestuz

Oversize skäddat

Kostymen är regerat trendscenen de senaste säsongerna och nu hösten 2023 är den större än någonsin. Bokstavligen talat. Silhuetten är dramatiskt oversize med stora axelvaddar och vida byxor. Inte sen 80- och 90 talet har det skräddade modet varit så snyggt oversize.

Remain
Remain Click to add image caption
Mark Kenly Tan Domino
Mark Kenly Tan Domino Click to add image caption

Rött

Accentfärgen nummer 1, hösten 2023 är rött. Den poppar upp i höstkollektionerna som ett färgstarkt modeuttryck bland det sobert neutrala basfärgerna som svart, vitt och brunt. En röd långklänning kommer bli säsongens signaturplagg som sticker ut.

Gestuz
Gestuzm
ganni aw 20
Ganni
Selam Fassahaye
Selam Fassahaye

Rutigt

Rutan är ett klassiskt mönster som alltid passar in. Speciellt bra gör den sig på ytterplagg där stora rutor piggar upp.

Annons
Skall studio
Skall studio Click to add image caption
Baum und Pherdgarten aw 2023
Baum und Pherdgarten Click to add image caption
Rabens Saloner aw 2023
Rabens Saloner Click to add image caption
Annons

Denim

Denim från topp till tå började bubbla redan våren 2023 med de internationella modehusen i de stora modemetropolerna strösslade med coola denimplagg i en klassisk jeansblå nyans. Den trenden bara forsätter in i hösten 2023. Stylingtricket är att bära matchande denimplagg från skjorta, byxa och gärna ett ytterplagg för en maxad och modern jeanslook.

Skall studio aw 2023
Skall studio Click to add image caption
ganni aw 2023
Ganni Click to add image caption
Rabens saloner
Rabens saloner Click to add image caption
Annons

Reptil

Ett rivit och snyggt reptilmönster piggar upp i höst. Ett perfekt alternativ till alla leopard-lovers. Reptilmönster fyller samma funktion leoprardprintet, passar till allt från jeans till söta klänningar och ger ett tuffare uttryck till looken. Ett extra trendigt reptilmönster med gul botten och lite lackad känsla sticker ut.

Ganni aw 2023
baum und pherdgarten aw 23
Baum und PherdgartenClick to add image caption
5 snackisar från veckan som gåttBrand logo
5 snackisar från veckan som gått
Annons

Annons