Trendar: ShoppingtipsModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024

Moderedaktören listar sina favoriter: 5 stilsäkra vårtrender 2023

27 jan, 2023 
vårtrender– denim höga stövlar långa kjolen rosa blå limegrön
Våren står faktiskt runt hörnet och vi börjar redan se butikerna fyllas med smaskiga nyheter inför kommande säsong.
Moderedaktören har plockat fram sina favoriter just nu – spana in 5 trender för våren 2023!
Annons
Behind the scenes: Så stylar du vårens nya denimmodeBrand logo
Behind the scenes: Så stylar du vårens nya denimmode

Våren är inte långt bort och vi kan gott säga att vi är redo att packa ner vinterkläderna och plocka fram vårens alla godbitar. Det är tydligt att vårmodet är i full gång ute i butikerna, som just nu fylls med allt från färgstarka favoriter till tidlösa denimplagg. Denna vår så har vi både några starka modetrender som står sig starkt från tidigare säsonger, men vi välkomnar även några nya höjdare – som vi definitivt ser fram emot att bära! Moderedaktören listar sina topp 5 trendfavoriter just nu.

Vårmode 2023

Scrolla vidare för att få ett fång av inspiration av modeveckornas street style-ikoner!

Annons

Trendiga färglada kläder

Våren handlar ju om färg! Efter några grå månader går vi in i en ny säsong som bjuder på sol, värme och färgglada klädval. Som vanligt kommer vi se mycket pasteller – precis som tidigare vårsäsonger. Den nya färgtrenden för i år? Tro det eller ej – neon! En färgstark trend har alltså gjort comeback – och det gäller framförallt den limegröna kulören. Vi kommer även se mycket av blått, klassiskt grönt, orange och rosa. Var inte rädd för färgblock – matcha färg med färg!

färgglada kläder dam
blå klänning
Annons

Androgynt – kostym dam

Denna trend har varit med oss ett tag och det är tydligt att den är omtyckt! Androgynt betyder unisex – vilket brukar vara en rätt basplaggs-likande look med
t ex en kavaj, kostymbyxor eller en skjorta. Denna trend är perfekt för dig som gillar att satsa på den tidlösa basgarderoben, istället för att köpa nya trendplagg. Matcha en skjorta i oversize med ett par jeans – voilá! Där har du den androgyna trenden.

rutig kavaj dam lång kavaj dam
Om man är lite mer vågad – addera slipsen! Otroligt trendigt val för våren 2023.

Höga stövlar dam

En trend som redan spirat! De höga stövlarna följer med oss in från vintersäsong till vårsäsong – och vi älskar det! Som partylook, vardagslook eller jobb. Du kan bära dem med en kortare kjol, byxor eller det trendigaste valet just nu – höga stövlar till den långa kjolen och klänningen.

Annons
Höga stövlar
klackskor dam

Lång kjol – maxikjol

Från mini till maxi! Förra våren 2022, såg vi den kortkorta kjolen komma tillbaka. Denna våren klär vi oss i maxi! Självklart är minikjolen fortfarande ett stilsäkert val men jag kan inte få nog av den långa kjolen. Den kommer i flera material, vi är van att se den i satin men denna säsong kommer kjolen komma i hårdare material – som jeans och cargoinspirerade textiler. Vi kommer även se att de flesta maxikjolarna kommer ha en högre slits – vilket gör de höga stövlarna till en perfekt addering.

långkjol
jeanskjol
lång kjol dam
Annons

Denim på denim – jeansjacka och jeans

Denim har alltid varit ett tidlöst val men vi kan säkert säga att denimtrenden har tagit över våren 2023. Det ska gärna vara denim från topp till tå! Ta fram jeansjackan du har hemma och matcha med dina favoritjeans – och om du vågar, addera en jeanskjorta eller jeanstopp!

denim
Annons
blå jeans
jeansjacka dam

Foto: TT

Guldbaggegalan 2023: Bilderna från röda mattanBrand logo
Guldbaggegalan 2023: Bilderna från röda mattan
Annons