Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Kritiken mot vanliga klädkedjans storlekar: ”Osmickrande”

12 sep, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTiktok.
Joanna Spicer brukade tycka om att shoppa kläder från klädkedjan Zara, men hade inte besökt affären efter att ha gått upp 15 kilo.
När hon väl testade kläder i sin nya storlek upptäckte hon något som förvirrade henne ordentligt – och nu kritiserar hon Zara.
– Det visade sig att det inte var ett tecken, för det såg faktiskt väldigt, väldigt illa ut, säger hon i en video.
Annons
8 enkla tips för att se mer elegant utBrand logo
8 enkla tips för att se mer elegant ut

Zara är en av de vanligaste klädkedjorna i Sverige, tillsammans med affärer som H&M, Lindex och Gina Tricot. Klädkedjan kritiseras dock emellanåt för sina icke-inkluderande klädstorlekar – och nu sprids en uppmärksammad video om det på sociala medier.

Joanna Spicer har tidigare tyckt om att handla på den vanliga klädkedjan, men hade inte gått dit sedan före coronapandemin. Under de åren hade Joanna gått upp 15 kilo, och det skulle visa sig göra stor skillnad för om hon kunde shoppa i affären eller inte. I hennes video på Tiktok tar Joanna med sina följare på en shoppingtur i affären, och hon visar upp sin förvirring i provrummet.

– Jag brukade vara besatt av Zara men efter att ha gått upp 15 kilo under pandemin så hade jag inte shoppat där, men jag tänkte att jag var på humör att såra mina egna känslor, säger Joanna i videon som setts av tusentals personer och uppmärksammats av The Sun.

Annons

Förvirrade klädstorlekarna

Hon börjar med att testa en vit klänning i storlek XXL, som var det första hon såg i butiken – något hon först såg som ett gott tecken.

– Det visade sig att det inte var ett tecken, för det såg faktiskt väldigt, väldigt illa ut, säger hon.

Hon testar sedan en svart klänning som inte heller passar, men när hon testar samma klänning i en annan färg sitter den bättre. Sedan testar hon en skjorta och ett par byxor i motsvarande storlek 46, som hon inte får på sig.

När hon testar ett par andra byxor i en storlek mindre kan hon dock få på sig dem.

– Jag älskar att bli förvirrad och lurad på Zara, säger hon skämtsamt.

Bland kommentarerna är det många som känner igen sig.

”Otroligt relaterbart”, skriver en person.

”Det här är anledningen att jag sällan går dit längre”, skriver en annan.

Annons