Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

11 lyxiga drömköp – och budgetkapen som fixar stilen

03 feb, 2023 
AvCecilia Persson
AvMärta Börjeson Munk Kaij
FotografTT
lyx vs budget mode
Har du förälskat dig i ett lyxigt märkesplagg eller en väska från de stora modehusen? Lugn – vi guidar dig till hur du får den riktigt dyra stilen till en betydligt lägre kostnad.
Annons

Det går faktiskt att skapa en stil som ser dyr ut, utan att spendera en förmögenhet. Ett enkelt knep för att få din outfit att se ut som att den kostar många fler tusenlappar än den faktiskt gör är att kika på vad de stora modehusen satsar på den här säsongen.

Hos Wakakuu (reklamlänk) och Net-a-porter (reklamlänk) kan du till exempel ta en titt på deras senaste modenyheter och lägga plagg och accessoarer som du gillar på minnet. Leta sedan hos kedjorna eller second hand efter liknande färger, snitt och material för att få tag i en liknande design – men till en bråkdel av priset.

street style kvinna med rosa kappa

Budget vs. lyx

Här har vi samlat några köp som vi drömmer om våren 2023, samt liknande varianter som är betydligt snällare mot plånboken. Rosa kavaj, flätad väska, härlig maxiklänning eller eleganta loafers – vilken variant väljer du?

Annons

Att rosa är en av säsongens stora trendfärger råder det ingen tvekan om! En kavaj i trendfärgen lyfter vilken look som helst och funkar oavsett säsong, på våren och sommaren kan du till och med använda den som en jacka. Den här dyrgripen i rosa från Isabel Marant får dig att "look like a million bucks" – men så kostar det nästan det också. Den går nämligen loss på drygt 11 000 kronor.

rosa kavaj med rak siluett, breda slag och mörka knappar från Isabel Marant

Det är fler än vi som vill bära rosa kavaj i vår – många kedjor har det i sina sortiment och hos flera av dem har plaggen redan sålt slut. Det finns några olika varianter kvar, som denna snygga modell från Lindex.

rosa enkelknäppt kavaj som ser dyr ut från lindex

Just nu är jeans inspirerade från 90-talet extra trendigt. Detta exklusiva par från Mother har en hög midja och vida ben. Ursnygga till både boots och sneakers.

jeans med hög midja, croppade ben och vida ben för dam från mother

För en tiondel av priset (!!) får du dessa snarlika jeansparet från Kappahl. De har croppade och vida ben, och hög midja.

croppade jeans med hög midja för dam från kappahl
Annons

Är du på jakt efter en tidlös väska är den flätade modellen alltid ett säker kort. Bottega Veneta är lyxmärket som gjorde den populär, och vill du lägga vantarna på originalet ska du punga upp hela 40 000 kr.

flätad väska i svart läder från bottega veneta

En väska bli inte snyggare än såhär! Denna modell i läderimitation är troligen inspirerad från Bottega Venetas flätade väska, men ser inte mindre lyxig ut för det. Även denna har justerbart axelband vilket gör den praktisk för både vardag och fest.

svart flätad väska i skinimmitation från nakd

För att lyckas knipa vårens och sommarens snyggaste klänningar är det dags att redan nu börja spana in utbudet i butikerna. Det färgstarka modet fortsätter och vi kunde inte slita blicken från denna vackra maxiklänning i gult från exklusiva Chloé.

gul maxiklänning med ballongärmar från chloe

Även hos Cos finns en otroligt vacker klänning i gult, fast till en betydlig billigare peng. Den är gjort i 100 % skön bomull.

gul maxiklänning med kort ärm från cos
Annons

Ränder är ett tidlöst och stilrent mönster som funkar år efter år, och just nu är det hetare än på länge. Det exklusiva och svenska märket Totême har designat en underbar modell av bomull och polokrage.

randig polotröja av bomull från toteme

Butikerna är fyllda av randiga tröjor, och vill man inte lägga en förmögenhet på lyxvarianten kan man alltid lägga vantarna på denna minst lika snygga modell från Ellos Collection. Även denna är stickad, har polokrage och en lös passform.

randig stickad tröja med polokrage för dam från ellos collection

En klassisk randig skjorta är nästan ett måste i basgarderoben! Har du hela 7 900 kr över kan den här lyxiga modell från italienska modehuset Bottega Veneta bli din!

randig skjorta för dam från bottega veneta

Minst lika snygg är denna prisvänligare variant från Arket. Den randiga skjortan är gjord av ekologisk bomull och har en tidlös avslappnad passform.

randig skjorta i blått och vitt av bomull för dam från arket

Våren innebär sol, sopade gator – och såklart jeansjackor av olika slag. Vi älskar den här snygga jeansjackan med skärp i midjan som ger en feminin siluett. Prislappen? Den ligger på saftiga 15 000 kronor.

jeansjacka med skärp i midjan för dam från alaia

En liknande vårig jeansjacka finns just nu att fynda till ett riktigt bra pris. Precis som Alaïas variant har den här jackan från Cos dubbla bröstfickor samt ett bälte i midjan, och den här pryds även med två stora fickor nedtill.

jeansjacka med skärp i midjan för dam från cellbes

En tidlös sandal i svart är en stapelprodukt i vår- och sommargarderoben. Vi kan inte låta bli att drömma om denna underbara modell i läder från Saint Laurent inför säsongen.

svarta sandaler i läder för dam från saint laurent
Annons

Denna snygga sandal är snartlik lyxvarianten från Saint Laurent, och du får den till ett mycket bättre pris. Även denna har en elegant design i fin skinnimitation och korsande remmar över foten.

svart sandal för dam i läderimitation med korsade remmar från duffy

Tod's loafers har en elegant design som fungerar med allt från jeans till klänningar och kostymbyxor. Dessa godingar går loss på 8 000 kr.

beiga loafers med guldspänne från Tods

Gillar du beiga loafers måste du kika på dessa favoriter från Mango. Även dessa är i läder, men du får dem till ett väldigt mycket bättre pris.

beiga loafers med spänne för dam från mango

Skjortjackan är alltid ett stilsäkert alternativ. Dessutom får man två plagg – både en skjorta och en jacka! Plagget finns i en rad olika prisklasser, och vi älskar denna lyxvariant från Anine Bing. Den är gjord i ull och passar perfekt i vår.

rutig skjortjacka i en kort modell för dam från anine bing

Denna rutiga skjortjacka från Saint Tropez är ett superfint alternativ om man har en mindre budget och vill göra ett riktigt kap. Även den har en ledig siluett och snygga bröstfickor.

rutig skjortjacka i beige för dam från saint tropez

I vår bär vi gärna toner i trendigt rosa. Och även om denna underbara blus från Valentino kostar hela 17 000 kr, kan vi inte låta bli att drömma.

rosa blus med mönster från valentino
Annons

Denna snygga blus i rosa med hög hals är minst lika snygg, och du får den för ett mycket billigare pris.

rosa blus med hög hals från ellos collection
Behind the scenes: Så stylar du vårens nya denimmodeBrand logo
Behind the scenes: Så stylar du vårens nya denimmode
Annons
Annons