Se kronprinsessan Victorias födelsedagsklänningar genom åren
1:11

Efter reklamen: Se kronprinsessan Victorias födelsedagsklänningar genom åren

(1:11)

Slå på ljud

Kronprinsessan Victoria är inte bara känd för att vara vår blivande regent och en pålitlig representant för Sverige utomlands – hon är också en riktig modeprinsessa. 45-åriga kronprinsessan är alltid stilsäker, och hyllas ofta för sina sobra och eleganta klädval.

Men medan vi är vana vid att se henne i snygga kostymer, skräddade klänningar och vackra klänningar är det desto ovanligare att Victoria fotograferas i riktiga färgklickar. Därför är det kanske inte så konstigt att hon väcker uppmärksamhet med sin senaste favoritlook – en knallgrön kostym. Att grönt varit en av årets stora trendfärger har nog få missat, och kronprinsessan passar riktigt snyggt i det trendkänsliga och samtidigt uppseendeväckande plagget.

7 gånger som kronprinsessan Victoria har chockat med sin frisyr

Victoria valde att matcha de klargröna kostymbyxorna och kavajen från Zara med en tunn, svart polotröja och ett par spetsiga stövletter i svart skinn när hon besökte en internationell folkhälsokonferens tillsammans med Folkhälsomyndigheten. När bilden lades ut på Kungahusets Instagramsida var det många som tyckte om den snygga outfiten, och hyllade prinsessans modekänsla.

”Men wow, kronprinsessan!!!”, kommenterade en person.

”Wow, snygg, grön kostym”, skriver en annan.

Väckt internationell uppmärksamhet

Men det är faktiskt inte första gången som kronprinsessan väljer den gröna kostymen. I oktober hade hon också på sig den när hon besökte Huddinge sjukhus för att uppmärksamma deras viktiga arbete kring blodsjukdomar. Vid det tillfället uppmärksammades kläderna också utomlands. I brittiska Express skrev man att Victorias kläder väckte uppmärksamhet även om saken hon var där för att lyfta.

”Kungligheten är inte rädd för att framföra budskap med hjälp av sina kläder”, skrev den brittiska tidningen.

Kronprinsessan Victoria på konferensen.

Pontus Lundahl / TT
Mest läst