Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmode

Kronprinsessan Victorias vinterjacka – inspireras av den kungliga stilen

14 nov, 2023 
kronprinsessan Victoria vinterjacka
Låt dig inspireras av vår alldeles egen kronprinsessa i valet av vinterjacka. Vi har samlat några av Victorias snyggaste val som är lika stilsäkra som varma – vilken variant väljer du?
Annons

Kungligheterna bjuder ofta på härlig stilinspiration, och det går faktiskt bra att inspireras av deras val och sedan hitta liknande varianter i alla olika prisklasser. Idag tittar vi närmare på några av kronprinsessan Victorias snyggaste vinterjackor och vinterkappor – samt guidar dig till var du hittar köpen som matchar Victorias stil.

Kronprinsessan Victoria i mörkblå kappa

Tidigare i höstas var kronprinsessan Victoria med när minnesstenen för Adolf Ludvig Gustav Fredrik Albrecht Couschi, mer känd som Gustav Badin, avtäcktes på Katarina Kyrkogård i Stockholm.

Kronprinsessan Victoria med Marie Cham på minnesstunden för Gustav Badin på Katarina Kyrkogård
Kronprinsessan Victoria med Marie Cham från Afrosvenskarnas Riksförbund.

För det formella tillfället bar Victoria en sober och stilren kappa i en mörkblå nyans med slag upptill, knytskärp i midjan och fickor i sidorna.

Annons
Kronprinsessan Victoria i blå kappa på minnesstunden för Gustav Badin

Blå kappa vintern 2023

En kappa som i stor utsträckning liknar Victorias är Filippa K:s klassiska kappa Alexa. Kappan är gjord i en lyxig och varm blandning av kashmir och ull och är ett tidlöst val som kommer att kunna bäras under många år framöver. Den finns dessutom i flera olika färger. Se mer och köp kappan här (reklamlänk).

Blå kappa Alexa i ull och kashmir för dam från Filippa K
Klicka på bilden för att komma direkt till kappan
Annons

Kronprinsessan Victoria i beige kappa

När Victoria och prinsessan Estelle närvarade på invigningen av Guldbron i Slussen, Stockholm 2020 matchade de varandra med beiga kappor. Victoria valde att styla kappan på ett liknande sätt som prins Daniel gjorde på bilderna ovan – nämligen genom att låta alla plagg gå ton i ton! Hon valde att bära den beige kappan med en matchande beige polotröja och beige handskar – ett enkelt stylingknep som gör stor skillnad!

Kronprinsessan Victoria och prinsessan Estelle i beige kappa på Guldbron

Beige kappa vintern 2023

Den här beige kappan kommer från Ellos Collection och har precis som Victorias kappa ett knytskärp i midjan samt en snygg skärning med breda slag. Den finns även i ljusbeige och i svart och dessutom är den något av ett budgetfynd! Se mer och köp kappan här (reklamlänk).

Annons
beige kappa med skärp för dam från Ellos Collection
Klicka på bilden för att komma direkt till kappan.

Hos & Other Stories hittar du den här beige kappan som även den har ett skärp i midjan. Den är gjord i en ullblandning som både är varm och gör att den känns kvalitativ. Se fler färger och köp kappan här (reklamlänk).

beige ullkappa med skärp för dam från & Other Stories
Klicka på bilden för att komma direkt till kappan.

Kronprinsessan Victoria i svart vinterjacka

På årets upplaga av konferensen Folk & Försvar anlände Victoria till Högfjällshotellet i Sälen iklädd en svart regnjacka över den klassiska rutiga kavajen som hon ofta använder.

Annons
Kronprinsessan Victoria i svart parkas på Folk och Försvar i Sälen i januari 2023

Jackan kommer från det svenska märket Tretorn och är slutsåld på många ställen. Det finns dock en liknande variant från samma märke med en liknande design men som istället är vadderad. Förutom att jackan är varmfodrad är den även vatten- och vindtät, samtidigt som materialet även andas. Läs mer om jackan och köp den här (reklamlänk).

Tretorn vadderad vinterjacka dam
Klicka på bilden för att komma direkt till jackan.

Om du föredrar en parkas så är den här svarta vinterackan i parkasmodell från Áhkká ett riktigt bra val. Den är lätt och smidig samtidigt som den är varmfodrad och står emot såväl vatten som vind. Fyllningen värmer fint och i midjan finns en invändig dragsko så att du kan variera passformen efter dina preferenser. Se mer och köp jackan här (reklamlänk).

Annons
Svart varm vinterparkas för dam från Áhkká
Klicka på bilden för att komma direkt till jackan.

Kronprinsessan Victoria i mörkblå dunkappa

Redan för några år sedan visade kronprinsessan upp en annan snygg vinterjacka på Folk och försvar. I Sälen 2019 bar hon nämligen den här snygga vadderade kappan, som både värmer och är stilsäker i sin mörkblå nyans.

Kronprinsessan Victoria i blå lång dunjacka på Folk och Försvar 2019

Blå dunjacka och dunkappa vintern 2023

Den här blå dunkappan från Áhkká påminner på många sätt om Victorias jacka, med sin mörkblå färg, höga krage och sneda fickor i sidorna. Den är dessutom lite extra lång och har dragkedjor i sidorna så att du kan öppna eller stänga den som du vill. Se mer och köp dunkappan här (reklamlänk).

Annons
Lång blå vadderad dunkappa från Ahkka för dam
Klicka på bilden för att komma direkt till jackan.

Hos Cellbes finns den här liknande blå dunkappan, som dessutom har en avtagbar krage i pälsimitation. Jackan är fylld med dun och fjädrar som certifierats enligt Responsible Down Standard. Läs mer och köp dunkappan här (reklamlänk).

lång mörkblå dunjacka med fuskpäls från Cellbes
Klicka på bilden för att komma direkt till jackan.
Annons
6 gånger kronprinsessan Victoria har chockat med sin frisyrBrand logo
6 gånger kronprinsessan Victoria har chockat med sin frisyr
Annons