1:50

Efter reklamen: 7 gånger prinsessan Estelle klätt sig i Victorias gamla kläder

(1:50)

Världens alla kungligheter måste klä sig snyggt utan att dra för mycket uppmärksamhet till kläderna – och samtidigt lyckas med konststycket att alltid se avslappnade ut trots klackar och klänningar. Till sin hjälp har de knep, olika trix som bland etikettexperten Myka Meier ofta berättat om i flera olika medier.

1. Tyngder i kjolen

Drottning Elizabeth lägger tungder i kjolfållen, medan hertiginnan Catherine visar att en flygande kjol inte spelar någon roll.

TT

Det är välkänt att drottning Elizabeth har tyngder i nederkanten av sina klänningar och kjolar, allt för att undvika vindpustar som drar tag i klänningen. Elizabeth är en perfektionist ut i fingerspetsarna och vill inte att någon oförutsett ska inträffa. Detta knep verkar dock inte hertiginnan Catherine tagit till sig, hon har flera gånger visat att hon inte anser att det är hela världen om klänningen flyger omkring i vinden. Och visst har hon rätt, det finns andra saker som borde skapa rubriker, inte flygande kjolar.

2. Underklädesplagg som skapar statisk friktion

Ja, du läste rätt. Ett smart knep som är lätt att kopiera! Genom att välja rätt underkläder fäster kjolen och klänningen vid kroppen och riskerar inte att röra på sig för mycket. Enligt stylisten Myka Meier är detta något som Meghan Markle ofta gör.

Vackra men prisvärda ringar som förgyller din look

3. Låga knutar i nacken

Kronprinsessan Victoria väljer ofta den låga knuten i nacken.

Christine Olsson/TT

Det finns sällan pauser för egentid i en kunglighets jobbschema, och därmed otroligt få tillfällen för piff. Att ha utsläppt hår är det därför få som klarar av. I stället är det många som kör på den låga knuten, en favorit hos både kronprinsessan Victoria och Meghan Markle. På det viset sitter håret på plats under dagen, men är redo att lätt släppas ut för eventuella kvällsevenemang där ett utsläppt hår fungerar bättre. Den svenska kronprinsessan sätter till och med upp sin signaturknut själv numera, om hon inte har sin stylist i närheten under morgonbestyren!

4. Skoknepen för långa klackdagar

Meghan Markle syns ofta i för stora klackskor.

Tim Rooke/REX/TT

De kungliga kvinnorna har självklart valt så bekväma klackar det bara går att hitta, men vi är många som vet att fötterna ändå inte trivs med en heldag i decimeterhöga stiletter. Men det finns trix att ta till! Några av världens kungligheter väljer skor som är två storlekar för stora. På så vis undviks skoskav. Låter dock svårt att gå i! Hertiginnan Catherine har ett, enligt många, smartare knep. Hon beställer i stället nylonstrumpor med en inbyggd gummisula, så att fötterna inte glider runt och samtidigt har en mjukare dyna att spatsera runt på. Smart!

9 modeknep som hjälper dig mot klassiska höstproblemen

5. Skyddslinor för smycken!

En skyddsanordning syns bakom kronprinsessans öronsnibb medan man ser en liten krok på ovansidan av drottning Silvias öra.

TT

Man ser det tydligast under Nobelfesten. Men det är ofta som de kungliga kvinnorna satt på små skyddslinor för att se till att deras värdefulla smycken inte trillar av. Örhängen, halsband och armband får alltså en liten kedja som ser till att smycket sitter kvar, även om spännet skulle gå upp. Ibland syns skyddet bakom öronsnibben medan de ibland har en krok som syns på ovansidan av örat.

Mer läsning

Femina