Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmode

Femina utser månadens stilikon: Lill-Babs

22 apr, 2021 
Uppdatera din stil med hjälp av den snyggaste kvinnan vi vet: Lill-Babs. Femina har valt ut 10 stycken inspirerande bilder av Lill-Babs.
Annons
Till minne av Barbro "Lill-Babs" SvenssonBrand logo
Till minne av Barbro "Lill-Babs" Svensson

Lill-Babs kännetecken som artist var att hon hade en omisskännlig utstrålning och scennärvaro som alltid charmade sin publik med sitt glada och naturliga sätt att vara. Lill-Babs började som ung med musik och revyer och blev på senare år upptäckt av skivproducenten Simon Brehm som kom att bli hennes manager. Hon gick från att vara en söt och talangfull schlagersångerska från Järvsö i Hälsingland till att bli en bred och mångsidig scenartist med ett vitt spektrum av uttryck där hon vunnit flera priser och utmärkelser. Hennes långa karriär sträckte sig mer än sex årtionden och hon fick under den tiden en stor exponering i radio och tv för sin populärmusik och sina energifyllda framträdanden. Barbro Margareta Svensson, en inspirerande kvinna som satt sitt avtryck. Always and forever Lill–Babs!

Annons

1. Modeikonen

Vi älskar Lill-Babs snygga look hon bar inför öppningen av Landskapsleken i Hälsingland 1965. En vit kostym matchad med en höghalsad polo och dunderfina loafers för att få en extra chic look. Kostymens sömmar i repdetalj är helt klart pricken över i:et!

2. Läderdetaljer

Lill-Babs i en snygg lager på lagerlook – en jacka i läder matchat med en otroligt snygg väst som är knuten i midjan.

Snygg läderjacka och väst

3. Uppknäppt skjorta

Som sagt, det spelar inte roll vilket årtionde det är. Lill-Babs sätter stilen varje gång. Vi älskar den här riviga looken som hon bar hemma i Saltsjöbaden i Stockholm 1983. Tänk vad en liten detalj kan göra – den uppknäppta skjortan med de snygga jeansen och bootsen tar denna look till nya höjder.

Annons

4.Trendig i vida byxor

En underbar bild på Lill-Babs under hennes besök i Hongkong 1975. Iklädd ett par svarta vida byxor matchat med en svart polo och en kortärmad vit blazer – en look som är lika trendig idag som då.

Svarta vida byxor med en vit kortärmad blazer

5. Stilsäker kavaj

Lill-Babs gör det igen! Hennes val av plagg är alltid stilsäkra, precis som denna rutiga kavaj i oversize-modell. Här står Lill-Babs med tonårsidolen Peter Kraus inför första sändningen av tv-programmet "En gång i Stockholm" 1963.

Annons

6. Den stickade västen

Den trendiga stickade västen ser vi överallt idag, men denna populära trend var något som Lill-Babs bar redan 1978. Ett älskvärt plagg som går att bära till det mesta – här har Lill-Babs matchat sin väst med en knuten sjal och ett par höga mockastövlar.

Stickad vit väst

7. Knalliga kulörer

Lill-Babs klär verkligen i rött! En chic look med en utstickande kulör – vi kommer se mycket av knalliga kulörer i vår- och sommar. Till detta bär hon guldiga accessorer i form av grova kedjor, en trend som är högaktuell nu. Här sitter Lill-Babs med dottern Malin Berghagen i knät 1968.

Annons
Grova kedjor i guld

8. Snygg i kofta

Året är 1955 och Lill-Babs är så underbart vacker. Här är hon klädd i den klassiska koftan som har kommit att bli en trend vi älskar – tack för trendtipset Lill-Babs!

Annons

9. Blommig sommarklänning

Så snygg i en blommig välsittande klänning med härliga voluminösa vida våder. Denna vackra statementklänning bar hon vid schlagerfestivalen i Cannes 1961.

10. Barbro Lill-Babs Svensson

Här ser vi Lill-Babs i en snygg svart off-the-shoulder-klänning innan hennes uppträdande på Allsång på Skansen 2016. Hon fyllde inte bara våra hjärtan med sin musik och härliga personlighet utan hon satte även plagg på trendkartan – något vi inte glömmer.

Svart off-the-shoulder klänning
Annons